Uncategorized

101 de ani de la asasinarea țarului Nicolae și a familiei sale

Mii de ruşi au participat la un marş pentru a-i comemora pe ţarul Nicolae şi familia sa, ucişi de bolşevici în urmă cu o sută de ani. Din cauza trădării guvernului și autorităților militare, țarul a fost forțat să abdice, și au urmat un lanț de evenimente inevitabile: prăbușirea Statului, moartea martirică a țarului însuși și a familiei imperiale, războiul atroce fratricid, persecuțiile fără precedent în Rusia împotriva Bisericii Ortodoxe.

Ei au mers nu mai puţin de 21 de kilometri, exact distanţa dintre Ekaterinburg şi locul unde au fost îngropate victimele. Procesiunea a fost condusă de patriarhul Kiril.

Ţarul Nicolae al II-lea, soţia sa şi cei cinci copii au fost împuşcaţi şi înjunghiaţi cu baionetă în noaptea de 16 spre 17 iulie 1918.

Împreună cu ei au fost ucişi toţi cei care au ales să rămână alături de familia regală. Corpurile lor au fost dezbrăcate, mutilate, arse şi apoi îngropate într-o pădure.

Mormântul comun a fost descoperit, din întâmplare, în 1979, dar informaţia a fost dezvăluita abia în 1989. Osemintele au fost înhumate în catedrala Petru şi Pavel din Sankt Petersburg în 1998.