Uncategorized

100 de zile până la vizita Papei Francisc în România

Primul Papă care a venit în țara noastră a fost Sfântul Ioan Paul al II-lea. Vizita Sanctității sale a avut loc la București între 7 și 9 mai 1999. Au fost trei zile de har și de binecuvântare care au lăsat urme adânci în inimile românilor. Ne-a îndemnat să ne construim viitorul bazat pe stânca Evangheliei.
După 20 de ani, Papa Francisc va veni în România între 31 mai și 2 iunie 2019. Vizita va avea un caracter pastoral, apostolic și ecumenic. După cum se poate vedea din imaginea postată mai jos, Sanctitatea Sa va vizita Bucureștiul, Iașiul şi Blajul precum şi sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc.
Papii sunt diferiți, dar misiunea lor este aceeași, și anume de a-i întări pe frații lor în credință (cf. Lc 22, 32). De aceea Papii, succesori ai sfântului apostol Petru, în calitatea lor de Păstori ai Bisericii Universale, au grijă de toate Bisericile locale. Așa a fost la începutul Bisericii, tot așa este și astăzi. Acesta este motivul principal al vizitei Papei Francisc în România: să-i întărească pe frații și surorile sale în credința în Christos!
Dați clic pe filmul de mai jos pentru a (re)vedea câteva fragmente din discursul Papei Ioan Paul al II-lea la sosirea de la aeroportul Băneasa (7 mai 1999). Mulțumesc mult dlui Titi Dincă pentru acest film și alte materiale documentare pe care le voi posta în zilele următoare. Să nu uităm să ne rugăm pentru buna reușita a vizitei Papei Francisc în țara noastră! În sensul acesta să-i cerem ajutorul spiritual și sfântului Papă Ioan Paul al II-lea!

Wilhelm Danca