Uncategorized

25 de copii români, blocați de o zi pe un aeroport din Anglia. Domnule ambasador Mihalache, chiar nu mai există bun-simț?

25 de copii români și însoțitoarea lor sunt blocați de aproape o zi pe Aeroportul Stansted din Anglia, informează Digi24. Platforma România 100 solicită intervenția imediată a autorităților române, prin intermediul Ambasadei României la Londra pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța acestor copii! Este inacceptabil ca statul român să nu manifeste niciun fel de interes și de intenție de sprijin pentru acești cetățeni români – copii – aflați în dificultate. 

Copiii, care au fost într-o vizită de studii în Cambridge, ar fi trebuit să se întoarcă ieri în țară, dar din motive necunoscute compania Ryanair a anulat zborul. Cei mici au dormit pe jos în aeroport, iar compania aeriană nu le-a oferit niciun ajutor.

Zborul Ryanair FR 8371 trebuia să decoleze vineri, la ora 18.00 (ora Angliei). Însoțitoarea celor 25 de copii, profesoară de engleză, încearcă de peste zece ore să obțină explicații și rezolvarea problemei.

Potrivit unui părinte, elevii au dormit pe jos și nu au primit mâncare, transmite Digi24: „După ce au fost ținuți în aeronavă trei ore, au fost coborâți, fără a primi explicații, și abandonați pe aeroport de către compania de zbor“.

Deocamdată, compania Ryanair nu a oferit un punct de vedere.

„Domnule ambasador Dan Mihalache, 25 de copii români au dormit o noapte pe jos, pe ciment, fără mâncare și fără niciun fel de condiții, blocați într-un aeroport din Londra. Și acum sunt tot acolo. Epuizați și îngrijorați. Domnule ambasador Dan Mihalache, nu mai există nicio umbră de responsabilitate, totuși, la autoritățile române? Sau de bun-simț, în fond? Dincolo de faptul că li s-a anulat cursa, ați contactat autoritățile aeroportului, ați încercat să obțineți răspunsuri, să îi ajutați în vreun fel, să asigurați niște saci de dormit, hrană, apă, să vedeți cum stau lucrurile, în orice fel? Sunt 25 de copii români, cu însoțitorii lor. Copii! Sunteți bine, domnu’ ambasador?“, a scris pe Facebook moderatoarea Comunității tematice Diaspora100, Ramona Strugariu.