Uncategorized

Duminică începe la Londra Turneul Campionilor 2018

de Mihai Sărmășan

Turneul Campionilor din 2018 și-a stabilit grupele. Rafael Nadal și Juan Martin Del Potro s-au retras înaintea tragerii la sorți, ambii fiind accidentați. Cele două grupe valorice au fost denumie în acest an “Gustavo Kuerten” și “Lleyton Hewit”. Ultima competiție majoră a anului se va desfășura în perioada 11-18 noiembrie, la Londra.

La Londra, se vor duela în grupa “Guga Kuerten”: Novak Djokovic, Alexander Zverev, Marin Cilic, John Isner, iar în grupa “Lleyton Hewitt” se vor înfrunta: Roger Federer, Kevin Anderson, Dominic Thiem, Kei Nishikori.

Astfel, Novak Djokovic şi Roger Federer, principalii favoriţi ai celor două grupe, nu se pot înfrunta mai devreme de semifinale. Deținătorul trofeului este Grigor Dmitrov, care nu s-a calificat anul acesta pentru spectaculosul turneu din finalul sezonului. 2.549.000 de dolari ar obține câștigătorul Turneului Campionilor dacă s-ar impune și în toate cele 3 meciuri din faza grupelor

Rafael Nadal a pierdut de luni şefia ATP, noul lider mondial fiind sârbul Novak Djokovic. După anunţul că Nadal nu va juca la Turneul Campionilor, Djokovic este sigur că va încheia anul în fruntea ierarhiei ATP. Novak Djokovic este lider mondial pentru a patra oară, la aproape doi ani de când a ocupat ultima oară primul loc ATP, aceasta fiind a 224-a săptămână a sa în această poziţie.

Novak Djokovic este primul jucător aflat în afara top 20 care urcă pe primul loc în acelaşi sezon de la rusul Marat Safin în 2000. Safin ocupa locul 38 în data de 28 februarie 2000, iar pe 20 noiembrie urca pe prima poziţie. Pe 21 mai, Djokovic a coborât pe locul 22, cea mai slabă clasare a sa din 2 octombrie 2006. Djokovic are acum 49 de victorii şi 11 înfrângeri în acest an, iar bilanţul său de la Wimbledon încoace este de 31 de victorii şi doar 2 înfrângeri.