Uncategorized

Fotbal, Preliminariile Euro 2020: România întâlnește Spania în această seară pe Arena Națională

de Mihai Sărmășan

Naționala de fotbal a României întâlnește reprezentativa similară a Spaniei în această seară de la ora 21:45, în preliminariile Campionatului European 2020. „Tricolorii” se află pe locul 3 în grupa F, cu 7 puncte din patru meciuri disputate (golaveraj 11-5), iar ibericii sunt pe primul loc, cu punctaj maxim (golaveraj 11-2) din tot atâtea partide posibile. Duelul de pe Arena Națională va fi condus de o brigadă de arbitri din Germania, condusă de Deniz Aytekin.

„Spania este superfavorită, dar sigur îi vom pune probleme. Visăm cel puțin la un egal, numai că ne trebuie o zi perfectă și puțin noroc, iar ei să prindă una slabă. Mereu am pus probleme granzilor și tineretul nostru a dovedit că se poate”, a declarat Cosmin Contra, pentru „Marca”.

Dintre jucătorii mai importanți, vor lipsi Chipciu (suspendat), Țucudean (probleme de sănătate) și Săpunaru (retras de la națională). Revine Dragoș Grigore, care este favorit să facă pereche de fundași centrali cu Chiricheș, în detrimentul lui Nedelcearu. Anton și Grozav, doi dintre favoriții lui Contra, pot începe titulari, ieșind învingători din concurența cu Bordeianu și, respectiv, Ianis Hagi. După un Euro 2019 foarte bun la tineret, Pușcaș este promovat direct titular în naționala mare. Principalul contracandidat pentru postul de vârf împins este Keșeru.

Lotul ibericilor are multe vedete, dar lipsesc la fel de multe, printre care: Azpilicueta, Koke, Asensio, Isco, Diego Costa și Alvaro Morata. Cu excepția lui Alcacer, numele atacanților spanioli care pot evolua pe Arena Națională nu spun mare lucru microbistului român. Cu Diego Costa și Morata,  parcă aveam alte emoții. Oyarzabal pare a fi sigur de postul de titular, în timp ce Rodrigo își dispută poziția cu Suso, cel din urmă fiind mai degrabă mijlocaș ofensiv. Spania a marcat numai două goluri în Malta, împotriva unui adversar mai slab decât naționala noastră. În apărare, potrivit presei spaniole, Hermoso este favorit să fie titular în detrimentul lui Diego Llorente.

România și Spania s-au mai întâlnit de zece ori. Numai în două confruntări directe s-au marcat peste trei goluri. În 5 din ultimele 7 meciuri s-au marcat maxim două goluri. Ultimele două dueluri (meciuri amicale) s-au încheiat cu scorurile de 0-0 și 1-0 în favoarea „tricolorilor”.