Cea mai bogată femeie din Iași creşte 30 de copii săraci sau fără adăpost și îi trimite la școală, unde sunt premianți

Fondatoarea Te-Rox Prod, unul dintre liderii mondiali pe piața accesoriilor de scaune auto pentru copii, cu exporturi în peste 60 de țări, este considerată și cea mai bogată femeie din Iași.

Presa ieșeană scrie însă un lucru care ar putea fi și mai remarcabil decât succesul său în afaceri. Și anume că, împreună cu fiica ei, Roxana, Doina Cepalis crește 30 de copii, pe care i-a transformat din copii defavorizați în premianți la școală.

Au înfiinţat Asociaţia „Lumină şi dar“ şi prin aceasta a adunat aceşti copii fără posibilităţi materiale, unii chiar copii ai străzii, cărora le oferă casă şi masă, precum şi educaţie. Femeia de afaceri a declarat: „De unde ştiţi? Nu aş fi vrut să se afle acest lucru… E normal ce fac eu. Dacă reuşeşti în viaţă, e normal să dai şi ceva înapoi comunităţii… Am luat copii care sunt crescuţi de bunici, care nu au ambii părinţi ori care au un singur părinte şi e bolnav, ori cu handicap. Am pus un pariu. Toată lumea spune că aceşti copii străzii se întorc în stradă. Am vrut să demostrez că nu e aşa. Dacă le oferi dragoste şi educaţie, ei nu se mai întorc în stradă. Se întorc în societate.”

De trei ani, organizația Doinei și Roxanei Cepalis sprijină cu maximă discreție proiectul Proruralis, inițiat cu 15 ani în urmă de „Ziarul de Iaşi“ şi Inspectoratul Școlar Județean. Unii din copii, care foarte probabil altfel s-ar fi ratat, sunt acum premianţi la şcoală.

Antreprenoarea mai declară: „M-a impresionat proiectul Proruralis, şi m-am gândit că, dacă ar fi 39 de Proruralis-uri în ţară, România ar arăta altfel. Noi vrem să luăm mai mulţi copiii, însă birocraţia este foarte mare, ne înfrânează. Dar noi vom lupta în continuare pentru ei.”

Recommended For You

About the Author: Sarmasan Mihai