Uncategorized

6 medalii pentru România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori 2018

Cinci medalii de argint şi o medalie de bronz: palmaresul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori 2018

Lotul de juniori al României a obţinut cinci medalii de argint şi o medalie de bronz la a XV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe (IJSO), desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Botswana (Gaborone).

Olimpicii români laureaţi cu argint sunt Mara Muntean (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “Decebal” din Deva), Vlad Ştefan Oros (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială nr. 24 din Timişoara), Eva Maria Savin (clasa a X-a/Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti), Matei Bogdan Pleşcan (clasa a IX-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi Alexandru Cătălin Dianu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Medalia de bronz a fost adjudecată de Radu Herzal (clasa a X-a/Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare).

Lotul olimpic a fost coordonat de Daniela Bogdan (coordonator la nivel naţional şi responsabil pentru disciplina chimie), profesor la Colegiul Naţional “Sf. Sava” din Bucureşti, Traian Şaitan (responsabil biologie), inspector general MEN şi Victor Păunescu (responsabil fizică), profesor la Colegiul Naţional “Octav Onicescu” din Bucureşti.

În cadrul Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori, concurenţii susţin trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi), cu subiecte din trei discipline (chimie, fizică şi biologie). La ediţia din acest an au participat 260 de elevi din 46 de ţări.

BIROUL DE COMUNICARE