LIFESTYLE

7 izvoare, locul unde e apa cea mai pură din lume

În Muntii Bucegi găsim cea mai pura din Romania, poate chiar din lume, numită 7 Izvoare. Potrivit specialiştilor apa nu conţine bacterii, lucru neintalnit la vreo alta apă din lume. Izvorul îşi ţine apele terapeutice în una dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din ţară. Descoperit în urmă cu 2.000 de ani, legendele locului spun că însuşi zeul dacilor, Zamolxe ar fi băut din această ,,apă vie”.

7 izvoare. Cascada cu apa cea mai pura din lume se gaseste in Muntii Bucegi
Cascada 7Izvoare si cabana care foloseste ca loc de captare. Sursa foto: identitatea.ro
In Bucegii cei minunati, in Cheile Zanoaga, intre doua atractii naturale Lacurile Bolboci si Scropoasa veti gasi un loc pitoresc numit 7 Izvoare. Pozitionat la o inaltime de 1.300 de metri, apele pure tasnesc dintr-un lac subteran infinit, ce nu a secat vreodata. 7 Izvoare se pravalesc pe stanci intr-un suier asurzitor! Apa are un volum de 400 de litri pe secunda, un spectacol al naturii in fata caruia ramai mut de uimire.
7 izvoare. Cascada cu apa cea mai pura din lume se gaseste in Muntii Bucegi
Cascada cu apa cea mai pură din lume se gaseste in Muntii Bucegi: Bucegii vazuti din Sirnea. Sursa foto: identitatea.ro

In ultimii zeci de ani, apele curate ale Romaniei au luat însă drumul negoţului, aşa cum se întamplă şi la 7 Izvoare.

7 izvoare. Cascada cu apa cea mai pura din lume se gaseste in Muntii Bucegi
Apa vie de la 7 Izvoare. Sursa foto: dbonline.ro

Potrivit specialistilor, izvorul curge neântrerupt de acum 2.000 de ani. 7 Izvoare a potolit setea unor generaţii, a vindecat bolnavi şi l-a răcorit pe însuşi zeul dacilor Zamolxe.

Potrivit 7izvoare.ro, încă din anul 1923 au existat primele teste ale apei din Bucegi, reluate în 1981 si 1989. Testele chimice au confirmat de fiecare dată calitatea apei şi puritatea, neasemuite în lume. Izvorâtă din adancul Munţilor Bucegi, zona cunoscută ca nefiind poluată, 7 Izvoare este o apă minerala 100% pură. Oamenii de ştiinţă spun că, apa de aici trece printr-un câmp magnetic.

7 izvoare. Cascada cu apa cea mai pura din lume se gaseste in Muntii Bucegi
Lacul Scropoasa in Muntii Bucegi. Sursa foto: identitatea.ro

De altfel, exista o alta teorie care intareste afirmatia conform careia aceasta apa este una dintre cele mai bune din lume. Si anume, Cascada 7 Izvoare traverseaza zacaminte de argint. Astfel, bacteriile sunt impiedicate sa se dezvolte.

Un loc minunat pe care merită să-l vedeţi.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Senin
Senin
-1°C
Vânt: 4 km/h NE