9 români decedați într-un accident teribil în Ungaria

Update. 9 români și-au pierdut viața în accidentul din Ungaria.

Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria în urma căruia au murit nouă români era asigurat la City Insurance prin intermediul unei poliţe auto obligatorii (RCA) încheiată pe şase luni. Poliţa a fost încheiată pe 11 ianuarie 2018, iar termenul de expirarea este 10 iulie 2018, potrivit datelor din baza de date CEDAM.

Șapte români și-au pierdut viața într-un accident care a avut loc marți seară în Ungaria și în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România. Accidentul a avut loc la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe DN4. Purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, a confirmat la Digi24 că toate cele șapte victime sunt cetățeni români.

,,Sunt şapte români morţi, toţi ocupanţii sunt români. Faptul că s-a activat celula de criză, automat, se activează celula de criză la MAE pentru cetăţeni străini, nu pentru alţi cetăţeni”, a declarat pentru MEDIAFAX Paul Ciocoiu, purtătorul de cuvânt al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că ambasada României la Budapesta a luat măsuri speciale după ce un microbuzul înmatriculat în România, în judeţul Mureş, a fost implicat într-un accident rutier, în urma impactului toţi cei şapte români şi-au pierdut viaţa.

,,O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, și se află la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistenţă consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea oraşului Budapesta, MAE anunţând că ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE.

,,Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor. Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului, şapte persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa. O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, si se află la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

De asemenea, din datele obţinute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Potrivit Poliţiei ungare, accidentul a avut loc marţi în jurul orei 16.30 (17.30, ora României), în apropierea localităţii Ceglédbercel, situată la circa 50 de kilometri sud-est de Budapesta.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.