Uncategorized

A început Bookfest

Distribuire articol:

Salonul Internaţional de Carte Bookfest debutează miercuri, pe parcursul celor cinci zile de desfăşurare multe dintre evenimentele târgului fiind organizate în tandem cu Japonia, invitatul de onoare al celei de-a XV-a ediţii a evenimentului.

Deschiderea oficială a salonului va avea loc de la ora 12,00, la Scena Arena, fiind aşteptaţi să participe, alături de organizatori, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, şi ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda.

Evenimentele pentru copii vor fi vedetele primei zile a Bookfest, 1 iunie, când se serbează şi Ziua Internaţională a Copilului, Bookfest Junior având un stand special, Colţul de lectură Bookfest Junior amenajat de Jysk, destinat evenimentelor pentru copii pregătite de editurile participante.

Editurile le-au pregătit acestora noi titluri şi colecţii, întâlniri cu autori şi ilustratori, o mulţime de ateliere de desenat, de lectură creativă, expoziţii de picturi şi desene, spectacole de balet şi recitaluri.

De altfel, o parte dintre evenimentele ediţiei 2022 a Bookfest vor fi consacrate culturii şi civilizaţiei nipone, editurile anunţând lansări de carte, întâlniri cu scriitori japonezi sau dezbateri consacrate Ţării Soarelui Răsare.

Odată cu ediţia 2022, organizatorii Bookfest şi-au propus ca salonul să fie şi un spaţiu al dezbaterilor pe teme actuale, care nu mai sunt direct legate de anumite cărţi, miercuri, de la ora 14,00 fiind programată, la Scena Agora, dezbaterea „Ce ne facem cu România ne-educată?”, la care sunt invitaţi să participe Doru Căstăian, Emilia Şercan şi Valeriu Nicolae. Dezbaterea va fi moderată de Lidia Bodea, vicepreşedinte AER.

Vineri, de la ora 17,00, la Scena Arca, este organizată o dezbatere dedicată problematicii istoriei şi geopoliticii, axată cu precădere pe Rusia, moderată de Gabriel Liiceanu, cu tema „De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie”. Vor vorbi: Hari Bucur-Marcu, Ioan Stanomir, Sorin Ioniţă şi Gabriel Diaconu.

În aceeaşi serie a Dezbaterilor Bookfest, sâmbătă, de la ora 14,00, la scena Arca va avea loc evenimentul „S.O.S. Sănătatea copiilor: ghid pentru părinţi”, moderată de Lidia Bodea, vicepreşedinte AER. Printre invitaţi se numără: psihologul Mircea Dragu, doctorul pediatru Mihai Gafencu, preşedinte Salvaţi Copiii România, şi doctorul psihiatru Eugen Hriscu.

La fel ca la toate ediţiile Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât şi la toate evenimentele şi proiectele interactive programate pe durata acestuia.

Programul de vizitare va fi: 10,00 – 20,00 pentru zilele de miercuri, joi şi duminică (1, 2 şi 5 iunie), respectiv 10,00 – 21,00, pentru zilele de vineri şi sâmbătă (3 şi 4 iunie).

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii şi al Ambasadei Japoniei din Bucureşti. Bookfest are ediţii locale în Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Braşov şi o altă ediţie internaţională la Chişinău.

sursa agerpres.ro


Distribuire articol: