Uncategorized

A desenat flori în curtea bisericii pentru ca oamenii să respecte distanțarea socială

Preotul care slujește la biserica ortodoxă „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Florești, Cluj, a găsit o soluție ingenioasă pentru ca enoriașii veniți la slujba de duminică să respecte distanțarea socială. Ajutat de câțiva voluntari, părintele a desenat flori în curtea bisericii, distanțate la 1,5 metri, îndemnând apoi credincoișii să-și aleagă câte o floare unde să stea în timpul slujbei.

 Iubiți credincioși, a venit vremea mult așteptată să ne bucurăm … pentru că începând de mâine, Duminică, 17 mai, a V- a după Sfintele Paști o să ne putem întâlni la biserică pentru a da Slavă lui Dumnezeu ÎMPREUNĂ!

De la ora 10:00 vom săvârși Sfânta Liturghie. Potrivit îndrumărilor autorităților bisericești vom respecta prevederile legale ale stării de alertă. Vom sluji afară în altarul de vară, iar dumneavoastră credincioșii noștri, veți purta mască și veți păstra distanța de 1, 50 m unul față de celălalt. În acest semn la intrarea în curtea Bisericii veți fi poftiți la o floricică la alegere.

De asemenea la intrare în curtea Bisericii o să aveți la dispoziție substanțe de dezinfectare pe care trebuie să le folosiți și când veniți și când plecați. 🙏 Important!!! … veți putea intra și în Biserică pe partea stângă maxim zece persoane pentru Închinare, pomelnice, rugăciune și veți ieși pe partea dreaptă!

Împreună cu fratele meu mai mare, Părintele Dinu Criste … așteptăm cu emoție Sfântă ziua de mâine ca să retrăim … CEA MAI FRUMOASĂ ZI DIN VIAȚA NOASTRĂ” a notat părintele pe Facebook.

Credincioșii nu s-au lăsat așteptați și au respectat întocmai indicațiile rpimite d ela părinte, după cum se poate observa din folografiile postate pe profilul de Facebook al bisericii (sursă foto).

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, copil şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: cer şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, pantofi şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, pantofi, copil şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: pantofi

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, oameni mergând, mulţime şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, teren de baschet, pantofi, copac şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare şi în aer liber