Uncategorized

A început cel mai mare festivalul internațional de teatru. Sibiul aniversează 25 de ani de FITS

Ediția aniversară de 25 de ani a FITS (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu) își propune să continue tradiția unei oferte culturale variate și de calitate. Timp de zece zile orașul se transformă într-o scenă uriașă pentru cei 3300 de artiști invitați din întreaga lume, care prezintă spectacole de teatru, dans, muzică, circ contemporan și operă atât în spațiile Outdoor, cât și în sălile convenționale de spectacol. De asemenea, programul cuprinde ateliere și masterclass-uri susținute de personalități de prim rang din domeniul artelor, spectacole lectură, care cuprind texte scrise de noile generații de dramaturgi, conferințe speciale ce îi aduc în fața publicului pe unii dintre cei mai importanți invitați ai ediției, expoziții și instalații, lansări de carte și proiecții de filme. Festivalul Universităților de Teatru și Management Cultural, festival de sine stătător în cadrul FITS, aduce împreună studenți și masteranzi de la cele mai cunoscute universități de profil, care își prezintă spectacolele în perioada 8-17 iunie 2018.

 

O secțiune aparte a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este cea a concertelor și evenimentelor muzicale din bisericile evanghelice fortificate ale Transilvaniei. De la Sibiu până la Criț, lăcașurile de cult se vor îmbogăți cu artiști de seamă ai scenei muzicale naționale și internaționale, prin evenimente de excepție menite să aducă liniște celor care aleg să-și petreacă astfel un moment de festival.

 

Misterele Lisabonei poposesc în satele săsești prin Cristiano de Sousa, unul dintre „fiii” muzicii Fado. Familia sa a fost mulți ani conectată cu muzica din Lisabona, și a generat în el o relație apropiată cu muzica fado.

Un concert de orgă de excepție este și cel susținut de Jürg Leutert.

Un alt concert de orgă programat la ediția a XXV-a FITS este susținut de Helmut Deutsch, profesor de orgă la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart (Universitatea de Muzică din Stuttgart).

În programul FITS 2018 a intervenit o modificare: spectacolul „Al dumneavoastră, Gogol”, programat pe 14 și 15 iunie, a fost anulat. Spectatorii care au cumpărat bilete de la Agenția Teatrală își pot recupera banii din același loc, în timp ce spectatorii care au cumpărat bilete online, de pe site-ul Enterix sau Sibfest, vor fi contactați prin e-mail pentru recuperarea contravalorii biletelor achitate.

Peste 10.000 de bilete au fost achiziționate pentru FITS 2018 până în acest moment, iar peste 25 de reprezentații din cele care au fost puse în vânzare sold out.

Biletele pentru FITS 2018 pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu nr. 17), de marți până sâmbătă, între 11:00 – 18:00, și duminică, în intervalul 10:00 – 14:00. Bilete online și mai multe informații despre spectacolele programate se găsesc pe www.sibfest.ro. Prețul biletelor achiziționate online, de pe site-ul festivalului, au același preț ca la Agenția Teatrală. Prețul biletelor achiziționate direct de pe platforma entertix.ro variază în funcție de opțiunile de tipărire și livrare alese de cumpărător.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu în coproducție cu TVR și SRR. Parteneri media: TV5MONDE, RFI, Deutsche Welle, Agerpres, Capital cultural, Zile și Nopți, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Știri de Sibiu, Ora de Sibiu.