A început ,,Hunedoara Lirică”

Artişti din 14 ţări vor evolua, timp de două săptămâni, până pe 20 iulie, pe scenele Festivalului internaţional de operă şi muzică clasică ,,Hunedoara Lirică”, o manifestare culturală ce include 11 spectacole, ce se vor desfăşura în aer liber sau în sală, în opt locaţii diferite, între acestea numărându-se Castelul Corvinilor din Hunedoara sau Palatul Magna Curia din Deva.

Evenimentul cultural face parte din seria acţiunilor organizate, cu prilejul anului centenar, de Teatrul de Artă Deva şi Consiliul Judeţean Hunedoara, iar primul spectacol – ,,Nunta lui Figaro”, de Mozart, s-a desfăşurat luni seara, în sala teatrului din Deva, cu casa închisă.

În fiecare seară, până pe 20 iulie, publicul meloman va avea ocazia să asculte artişti recunoscuţi pe plan mondial în producţiile de operă ,,Nunta lui Figaro” şi „Bastien şi Bastienne” de Mozart sau în ,,Trubadurul” şi „Macbeth”, de Giuseppe Verdi.

Organizatorii festivalului aduc în atenţie şi un spectacol dedicat copiilor cu opera „Bastien şi Bastienne”, compusă de Mozart la vremea când acesta avea 12 ani.

,,Un copil compozitor oferă copiilor o lucrare frumoasă, în regia Norei Tiu Chiriac de la Universitatea din Oradea”, a precizat Theodore Coresi.

În plus, corul de copii al Liceului de Artă din Deva, condus de profesorul Călin Sân, va evolua în ,,Nunta lui Figaro”, prestaţia lor fiind deja aplaudată îndelung de public, luni seara, încă de la primul spectacol.

În ceea ce priveşte principalele puncte din programul festivalului, opera ,,Nunta lui Figaro” va fi prezentată marţi seara pe scena teatrului din Petroşani, urmând ca miercuri, la Palatul Magna Curia Deva să aibă loc spectacolul „Macbeth”, de Verdi, alături de Opera din Ruse (Bulgaria).

,,Trubadurul” de Verdi, cu orchestra şi corul Operei de stat din Ruse, dirijată de Juan Cantarell, va putea fi urmărit în aer liber, pe 14 iulie, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în acelaşi loc fiind programat, pe 18 iulie, show-ul muzical istoric ,,Principele”, realizat de o companie din Ungaria.

Festivalul se va încheia cu două spectacole în aer liber susţinute la Deva şi Castelul Corvinilor, de Corul de copii Busan Bukgu, din Coreea de Sud.

,,Este un festival care este aşteptat de foarte mulţi oameni, avem deja şi turişti din Germania, Austria şi Marea Britanie care şi-au anunţat prezenţa la spectacole. Este cel mai însemnat eveniment cultural din judeţul Hunedoara, iar efortul de organizare este uriaş. Avem o echipă care lucrează ca un comandament la acest festival. (…) Sunt artişti din 14 ţări, sunt aproape 200 de oameni implicaţi direct în spectacole, la care se adaugă personalul tehnic, care nu este de neglijat”, a explicat directorul evenimentului cultural, Mihai Panaitescu.

Mai jos veti gasi un program final al festivalului cu date, ore și locații !!!
Prețul bilet -30 lei
Preț abonament -100 lei
Preț abonament pensionari-80 lei

• 9 IULIE ORA 19:00 NUNTA LUI FIGARO de W.A. Mozart TEATRUL DE ARTĂ DEVA
• 10 IULIE ORA 19:00 NUNTA LUI FIGARO de W.A. Mozart TEATRUL I.D. SIRBU PETROȘANI
• 12 IULIE ORA 21:30 MACBETH de G.Verdi (OPERA DE STAT RUSE- BULGARIA)- MAGNA CURIA DEVA
• 13 IULIE ORA 19:30 BASTIEN SI BASTIENNE de W.A.Mozart ORASTIE Str. Nicolae Bălcescu nr.1 (zonă pietonală)-intrare libera
• 14 IULIE ORA 21:30 TRUBADURUL de G.Verdi (OPERA DE STAT RUSE- BULGARIA) – CASTELUL CORVINILOR HUNEDOARA
• 15 IULIE ORA 21:30 GALA DE OPERA (OPERA DE STAT RUSE – BULGARIA)- MAGNA CURIA DEVA
• 16 IULIE ORA 19:30 BASTIEN SI BASTIENNE de W.A.Mozart PARCUL TINERETULUI – BRAD -intrare libera
• 17 IULIE ORA 19:30 BASTIEN SI BASTIENNE de W.A.Mozart PARCUL TINERETULUI- SIMERIA-intrare libera
• 18 IULIE ORA 21:30 PRINCIPELE – MUSICAL SHOW (MORAVETZ PRODUKCIO)- CASTELUL CORVINILOR HUNEDOARA
• 19 IULIE ORA 21:30 SPECTACOL DE MUZICĂ ȘI DANS COREEA DE SUD BUSAN BUKGU – CASTELUL CORVINILOR HUNEDOARA-intrare libera
• 20 IULIE 21:30 SPECTACOL DE MUZICA ȘI DANS COREEA DE SUD BUSAN BUKGU – CENTRUL CULTURAL DRAGAN MUNTEAN -PIAȚA VICTORIEI-intrare liberă.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.