Uncategorized

A început Mera World Music Festival. La13 km de Cluj-Napoca

16 concerte cu trupe de pe 3 continente vor fi prezente la Mera World Music Festival, care începe joi, 2 august 2018, la 13 kilometri de Cluj-Napoca!

Formații și muzicieni de succes din Mexic, Chile, SUA, România și Ungaria vor susține spectacole în șură și în biserica din sat. Cei prezenți pot gusta pizza cu mozzarella locală și se va povesti despre tradiții și despre bivoli – una din ,,mărcile înregistrate” ale satului.

În deschiderea festivalului de joi, 2 august 2018, de la ora 18:00, va cânta PutriPop, o formație cu virtuozi ai viorii din România și Ungaria, de la ora 20:00 va urca pe scenă Nadara Transylvanian Gypsy Band, iar de la ora 22:00, un grup de artiști maghiari, care vor prezenta un amestec de muzică tradițională, blues, jazz și rock and roll.

Mâine, de la ora 20:00, unul din cele mai autentice ansambluri de muzică tradițională din România, Grupul Iza, va cânta la Mera și muzică  ucraineană și evreiască.

Formațiile deRuts din Chile, Nightlosers din România și Besh o droM din Ungaria vor urca sâmbătă seara, 4 august 2018, pe scena festivalului de muzică de la Mera.

În ultima zi de festival, duminică, 5 august 2018, vor concerta Laura Lackey’s Rhythm Revue din SUA – un mix special de New Orleans jazz, blues, dar și calypso și gospel, Guajiro Calentano – o trupă autentic mexicană, energică și Oláh Gipsy Beats din Ungaria – un proiect all-stars cu cei mai buni muzicieni rromi ai Ungariei. Concertele – cu excepția celor din Biserica Reformată – vor avea loc pe scena din șura de pe strada Principală, nr. 26.

Concertele – cu excepția celor din Biserica Reformată – vor avea loc pe scena din șura de pe strada Principală, nr. 26. Un bilet de o zi la festival costă 39 de lei, iar abonamentul pentru cele patru zile costă 119 lei. Acestea se găsesc pe site-ul www.meraworldmusic.ro.

sursa: radiocluj