Uncategorized

Administrația Prezidențială, referitor la rectificarea propusă de Guvern: „Este un sabotaj bugetar”

Administrația Prezidențială a transmis un punct de vedere față de rectificarea bugetară efectuată de Guvernul României, prin care președintele își exprimă nemulțumirea față de decizia premierului Dăncilă de a tăia banii din bugetul Administrației Prezidențiale. Președintele spune că activitatea îi este blocată. Guvernul a tăiat 11,9 milioane lei din bugetul Administrației Prezidențiale.

„Rectificarea bugetară este un instrument de sancționare a instituției prezidențiale. Este o încălcare grosolană, iar consecințele sunt grave. După ce în nenumărate rânduri s-a încercat amputarea prerogativelor președintelui, astăzi s-a trecut la tăiere fondurilor, care afectează grav activitatea instituției. Este posibil să nu avem bani de plătit  facturile. Este o decizie arbitrară, iar Guvernul împiedică desfășurarea activității instituției prezidențiale. Guvernul utilizează finanțele publice ca un instrument politic. Rectificarea este una politică. România nu mai poate susține acțiuni care sunt deja pe rol, cum ar fi Summitul Inițiativei celor Trei Mări, care este un eveniment de mare anvergură cu mulți reprezentanți ai guvernelor țărilor din UE, cu peste 600 de invitați din 12 țări UE.

Vor fi afectate mai multe acțiuni care sunt intreprinse de președintele României. Este un sabotaj bugetar, iar argumentul lui Dragnea este total fals. În această parte a anului, calendarul este încărcat, iar achizițiile care se află pe rol, sunt imposibil de realizat”, se mai arată în declarația purtătorului de cuvânt al instituției prezidențiale