Uncategorized

Salariile personalului din Bibliotecile Naţionale şi Academiei vor fi mărite cu 20%

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, creşterea cu 20% a salariilor de bază pentru angajaţii din Biblioteca Naţională şi din Biblioteca Academiei Române. Proiectul prevede că salariile personalului din Institutul pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale vor fi majorate cu 100%, scire zf.ro.

Pentru acest proiect au votat, miercuri, 257 de deputaţi iar 25 s-au abţinut.

Propunerea legislativă completează Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

“Începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2020, se majorează cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Bibliotecii Naţionale a României şi a Bibliotecii Academiei Române, cu respectarea prevederilor art.38 alin.(6) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice(…)Începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2020, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale se majorează cu 100%, cu respectarea prevederilor art.38 alin.(6) din Legea nr.153/2017”, se arată în textul proiectului de lege adoptat de Cameră.

Potrivit deputaţilor, nivelul salariilor din cele două biblioteci contribuie la lipsa de personal.

“Amendamentul formulat este necesar pentru creşterea salariilor personalului din cadrul celor două bibiloteci naţionale. Nivelul de salarizare din cadrul acestor instituţii este un factor care contribuie la lipsa de personal. Este necesară o salarizare mai bună pentru a atrage personal specializat sau care să rămână în cadrul instituţiilor respective”, conform raportului redactat de Comisia pentru muncă.