Uncategorized

Albert Gavrilă – Imagini de toamnă din Munții Ciucaș. FOTO

de Mihai Sărmășan
Prietenul şi colaboratorul nostru Albert Gavrilă, a realizat zilele trecute un periplu turistic pe traseul  Cabana Vârful Ciucaș (1595 m) – Vf. Tigăile Mari (1844 m) – Babele la sfat – Vf. Ciucaș (1954 m) – Șaua Tigăilor – Cabana Vf. Ciucaș – Cabana Muntele Roșu (1280 m), unde a realizat mai multe fotografii pe care vi le redăm si vouă cititorilor noștri.

Semeț și impozant ca o cetate, Ciucașul împletește armonios văile și vârfurile stâncoase, cu pajistile colorate și pădurile bogate de fag și molid. Cu crestele învăluite de nori și acoperite de zăpezi până târziu în aprilie sau mai, masivul îți conferă acea stare de libertate izvorâtă din calmul și liniștea înalțimilor. Această lume a coloșilor de piatră cu forme bizare ascunde frumuseți irezistibile, Ciucașul atragandu-te cu acel farmec al masivelor păstratoare de taine.

Peisajele pitorești din Ciucaș, dominate de impozantele stânci, iți dau o senzație de libertate pe care o poți cunoaște doar cucerind înălțimile. Deși nu are altitudini foarte mari sau lacuri limpezi în care să se reflecte crestele, Ciucașul compensează prin priveliști încântătoare și prin pacea pădurilor, a căror liniște este spartă doar de trilul păsărilor. Pentru a profita de acestea, dacă ajungeți în zonă, va recomandăm tuturor să admirați toate frumusetile muntelui.