Uncategorized

Alexandra Uiuiu participă cu echipa României de baschet 3X3 la Jocurile Europene de la Minsk

de Mihai Sărmășan

Baschetbalista de la vicecampioana CSM Satu Mare, Alexandra Uiuiu, a fost convocată la lotul național de baschet 3×3 a României care va participa la Jocurile Europene de la Minsk. La acest eveniment, între disciplinele sportive la care țara noastră este reprezentată se numără baschetul 3×3. România va lua startul atât în proba masculină, cât și în cea feminină. Echipa feminină de baschet 3×3 este alcătuidă din Ruxandra Chiş, Alexandra Uiuiu, Andreea Lazar, Elisabeth Pavel.

România va fi reprezentată la Minsk de 123 tricolori, care vor lua parte la cele 15 discipline sportive. Competiţia va începe vineri, 21 iunie, iar Televiziunea Română urmează să transmită 111 ore în cele 10 zile de întreceri.

„Este un bun prilej de a câştiga medalii pentru România. Se acordă medalii la 15 discipline şi sunt medalii foarte importante ţinând cont că Jocurile Europene se dispută după toate regulile unor Jocuri Olimpice mari. E o competiţie foarte importantă, vor fi cei mai buni sportivi din Europa. Mă aştept să îi văd pe sportivii români concurând aşa cum o vor face la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat Mihai Covaliu, preşedintele COSR.

Portdrapelul României a fost desemnată campioana europeană la tir sportiv, Laura Coman: „Sunt foarte onorată să port drapelul României la Jocurile Europene de la Minsk. Îmi doresc o medalie, dar nu vreau să pun presiune pe mine, vreau să ma bucur, să dau tot ce am mai bun.”

La ediţia trecută a Jocurilor Europene, România a cucerit 12 medalii, 3 de aur, 5 de argint si 4 de bronz. La această ediţie însă, misiunea pare mult mai grea deoarece, datorită calificărilor olimpice, se anunţă o participare record: 4000 de sportivi din 50 de ţări.

sursa foto: Facebook Alexandru Uiuiu