Uncategorized

Alexandra Uiuiu se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo

de Mihai Sărmășan

Echipa feminină de baschet 3×3 a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020, a anunţat, vineri, Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA), potrivit paginii de Facebook a forului naţional.

Componenta de bază a echipei României, Alexandra Uiuiu a făcut anul acesta un progres remarcabil reușind prin prestațiile ei, să urce peste 70 de pozitii în ierarhia națională Fiba 3 X 3 și încheie sezonul preolimpic pe poziția 4 la nivel național, respectiv pe poziția 80 la nivel mondial.

”Un vis devenit realitate: România va fi reprezentată la Tokyo 2020 în competiţia feminină de baschet 3×3, acolo unde, momentan s-au mai calificat doar Rusia, China şi Mongolia”, anunţă Federaţia Română de Baschet

Federaţia a mulţumit Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi partenerilor de la Sport Arena Streetball ”pentru aportul adus la această performanţă istorică, precum şi celor peste 1.000 de jucătoare din România participante la competiţiile de baschet FIBA3x3”, dar şi altor factori care au contribuit la această reuşită: antrenori, cluburi, arbitri, oficiali, voluntari, unităţi de învăţământ, asociaţii judeţene sau doar simpli iubitori ai baschetului.

Baschetul 3×3 va fi prezent în premieră la Jocurile Olimpice, în 2020, la Tokyo.

Turneele de baschet 3×3 de la JO 2020 vor avea loc în perioada 25-29 iulie. România avea deja 50 de sportivi calificaţi la JO 2020 înaintea anunţului legat de echipa feminină de baschet 3×3.