,,Alpii Transilvaniei”, pe lista New York Times a locurilor de vizitat în 2020

Publicația americană New York Times a alcătuit o listă cu destinațiile care merită vizitate în 2020. Acestă listă pe care se află 52 de locuri de vizitate a fost alcătuită pe baza unui sondaj aplicat jurnaliștilor de călătorii, a unor turiști cu experiență și a profesioniștilor din turism.

Pe această listă, prestigioasa publicație americană a inclus și ,,Alpii Transilvaniei”, adică Carpații Meridionali care sunt cunoscuți sub această denumire simbolică.

,,Pentru a experimenta o bucată de splbaticie reală, fără să fie nevoie să mergeți până la capătul lumii, vizitați România! Dintre toate pădurile primare și bătrâne care mai există în Europa, 65% se află aici. Aceste păduri, in care trăiesc ursi, lupi, alături de o floră si o faună incredibil de variate, pot fi intalnite in intreaga tara, insa trebuie sa vezi Carpatii Meridionali, cunoscuti ca Alpii Transilvaniei, pentru o experinta completa„, scrie Nwe York Times, citat de http://www.ziare.com/.

De asemenea, New York Times recomandă vizitarea Munților Făgăraș, a Parcului Național Domogled-Valea Cerneisau Transfăgărășanul, ,,o destinație în sine pentru pasionații de automobile”. Totodată, publicația atrage atenția și asupra defrișărilor ilegale din țara noastră și își exprimă speranța că dacă aceste păduri vor fi vizitate de mai mulți turiști, va înceta și defrișarea lor.

,,In ciuda eforturilor de conservare, inclusiv din partea Printului Charles al Marii Britanii, defrisarile continua, uneori in mod ilegal. Un numar mai mare de turisti ar putea sa aiba un impact real, transmitand mesajul ca acesti copaci valoreaza mai mult vii decat morti„, se arată în prezentarea, făcută de New York Times, destinației de vizitat în 2020, Alpii Transilvaniei.

Pe lângă Carpații Meridionali, pe lista celor de la New York Times, din Europa au mai fost incluse alte 16 destinații turistice, printre care: Sicilia, Salzburg (Austria), Cracovia (Polonia), Austurias (Spania), Paris și Copenhaga.

Sursă foto: George Ciprian și Adrian Vintilă- Facebook

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, cer, nor, plantă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, cer, zăpadă, plantă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, copac, nor, zăpadă, plantă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, munte, copac, nor, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, copac, nor, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, munte, zăpadă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, nor, zăpadă, copac, munte, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, munte, nor, copac, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, nor, copac, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, nor, copac, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, copac, nor, în aer liber şi natură

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina