Alți bani, altă distracție! În două luni, nou videoclip de promovare turistică a României

Cel puțin asta a declarat vineri, la Constanța, ministrul Turismului, Bogdan Trif, care a susținut că obiectivele turistice ale ţării noastre vor fi promovate on-line prin intermediul unui ministerul ghid turistic creat de instituția pe care o conduce.

În ceea ce privește videoclipul de promovare turistică a țării noastre, acesta ar urma să apară, conform ministrului Turismului citat de Agerpres, peste cel târziu două luni și jumătate. Noul videoclip urmează să fie realizat de Universitatea de Teatru și Film, Bogdan Trif anunțând că Ministerul Turismului a încheiat un parteneriat cu această instituție de învățământ superior.

Rămâne de văzut dacă noul videocplip de promovare turistică va reuși să atragă mai mulți turiști străini, precedentele videoclipuri prin care s-a încercat promovarea României în străinătate, fiind caracterizate prin eșecuri, din acest punct de vedere, lucru susținut indirect și de ministrul Trif, ieri la Constanța: ,,Să nu uităm că doar China exportă, scuzaţi-mi expresia, anual 120 de milioane de turişti. Este strigător la cer că noi reuşim să atragem an de an un număr foarte mic, anul trecut au fost doar 35.000 de turişti din această ţară” .

Deși țara noastră dispune de un uriaș potențial turistic (natural și antropic), din nefericire, încă nu s-a reușit crearea unui brand reprezentativ de țară care să atragă mai mulți turiști străini, cu toate că s-au investit sume uriașe în campaniile de promovare precum: ,,Eterna și fascinanta Românie” (album foto-1996), ,,România mereu surprinzătoare” (2001) sau ,,Explorați grădina Carpaților” (2015).

Deocamdată, pentru noul videoclip și ghidul turistic online al țării se vor cheltui sume bugetare, adică 13 milioane de lei, prea puțin după declarațiile ministrului Turismului….

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.