Uncategorized

Analiză din ianuarie 2019!

Multă inteligență oferită gratis (specialitatea casei). Cam așa a fost. Multe rămân valabile. Între timp sistemul a făcut un cadou PSD (partidul național-socialist AUR), Iohannis a subminat masiv PNL cu Câțu și echipa de loseri câștigătoare, PMP a ieșit din parlament, iar USR și-a pierdut combativitatea hipsterească și, sub non-leadershipul lui Cioloș (omul tuturor Sistemelor), alunecă în irelevanță.
PMP nu mai are ce face. Dacă urmau linia conservatoare trasată, aveau o șansă. Nu cu AUR pe scenă. Se vor livra PNL.
Ludovic Orban nu are nicio șansă, cum n-au avut nici Tăriceanu sau Ponta. E cam târziu să se descopere conservator. Parlamentarii lui vor reveni la matcă, iar el îi va urma la pensie pe Antonescu, Băsescu, Tăriceanu, Roman, Năstase, Constantinescu, Iliescu etc., cum e și firesc.
Ce mai poate face PNL? Să se rupă brutal de bolovanul Iohannis. Să arunce peste bord toxica echipă câștigătoare Câțu, Gorghiu, Muraru etc. Să pună lider un civil, nu un militar cu scandal de plagiat. Să redevină partid național, cu discursuri regionale puternice: occidentalizare în Ardeal, autostradă și dezvoltare în Moldova, rezolvarea problemelor Bucureștiului etc. Leadership: Bolojan, Boc etc. Linia: ce am scris in 2019. Atlantism, europenism, tradiție și occidentalizare, libertate. Nu le-ar strica o infuzie de inteligență, dar nu văd de unde: cei care o avem ne-am scârbit definitiv de politică și de agresivitatea flăcăilor cu licențe luate la 30 de ani la seral și doctorate plagiate.
USR: singura lor șansă este să se mențină în atenția hipsterimii din marile orașe, care însă se se plictisește repede și e dezamăgită rapid de orice. I-am sfătuit public să devină un partid clar liberal, să o lase mai moale cu anticreștinismul și sexomarxismul, și să scape de stângiști. Leadershipul bun: Drulă și Năsui. Va trebui debarcat Cioloș.
Coșmarul meu: în 2024 PSD câștigă guvernul și președinția (grație unui tur 2 PSD-AUR).
Oamenii care pot salva azi dreapta: Bolojan și Boc dacă reușesc să facă din PNL partidul național frecventabil, creștinesc, de primari vrednici (să lase și Ciucu oportunismele și stângismele, și să se ralieze lor), Drulă și Năsui dacă reușesc să facă ce spuneam mai sus.
PNL — creștin-democrații și USR — liberalii ar fi potabili în 2024.
PNL și USR cum sunt azi sunt sortite eșecului.