Arta porțelanului. „The Journey. The Childhood/Călătoria. Copilăria”-o spectaculoasă colecție de bijuterii

Ana Wagner, unul din cei mai cunoscuți designeri ai artei porțelanului din România, a lansat o spectaculoasă colecție de bijuterii intitulată „The Journey.The Childhood/Călătoria.Copilăria”. Este cea mai strălucitoare și colorată colecție de bijuterii din portofoliul deja consacrat al Anei.

Ideea de la care a pornit această colecție și mesajul ei sunt cel puțin la fel de prețioase ca pietrele, porțelanul pictat și metalele din care sunt făurite piesele de bijuterie:  Călătoria spre Copilărie pentru redescoperirea Iubirii în stare pură. Fiecare piesă de bijuterie din această colecție este o călătorie în sine spre sentimentul iubirii primordiale cu care ne-am hrănit in anii copilăriei, un drum marcat de simboluri.

Cele cinci simboluri desenate și explicate prin adnotări de Ana – Cercul, Casa, Sfera, Piatra fațetată și colorată, Inima – se regăsesc transpuse și montate în fiecare piesă de bijuterie. Fiecare își spune partea ei din povestea copilăriei regăsite, așa cum a mărturisește Ana Wagner că a visat-o: ,,Îmi face de fiecare dată bine să-mi revizitez copilăria. Mă întorc astfel la sursa de Iubire în stare pură și de acolo, deseori, mă hrănesc. Cea mai puternică amintire cu care trecem prin viață este iubirea cu care, copii fiind, ne-au hrănit și ne-au ocrotit părinții și bunicii noștri. Viața însăși este o călătorie către tărâmul iubirii. Din prima zi în care vedem lumina zilei începe această minunată Aventură a vieții ce se naște din Iubire și se îndreaptă către Iubire, prin Iubire. Oare ce ar fi lumea în care trăim fără acest divin sentiment? Oare ce s-ar alege din copil dacă nu ar simți nicio clipă iubirea, hrana lui primordială? „

Colecția „The Journey. The Childhood” conține, în prima ei formulă, 25 de piese (coliere, broșe, cercei, brățări, inele) toate realizate manual, in tehnica picturii manuale. Montajul curajos și inedit al pietrelor prețioase cu porțelanul și metalul, culorile splendide și vii sunt cartea de vizită a acestei colecții.

Despre Ana Wagner și Wagner Arte Frumoase și Povești

Absolventă a Academiei de Arte Frumoase din București, Ana Wagner este unul dintre artiștii plastici care au marcat, in ultimii ani, arta porțelanulului pictat din România.

Ana Wagner este fondator și coproprietar, alături de sora ei, Irina Wagner, al atelierului și galeriei ,,Wagner arte frumoase și povești”.

Ana Wagner este designerul creațiilor Wagner Arte pe care le execută alături de o echipă de artiști-colaboratori ai atelierului .

Marca ,,Wagner Arte Frumoase si Povești” s-a impus pe scena manufacturilor românești prin poveștile așternute pe porțelanuri cu tehnici clasice de pictură manuală. Îmbinarea dintre rigoarea tehnicii handmade – mereu rafinată – și fantezia subiectelor este caracteristica mărcii Wagner.

Anei ii place modestia manufacturierului sigur pe meseria lui și se bucură când aude că ,,Wagner Arte Frumoase si Povești” este o mică victorie a frumosului într-o lume bântuită prea mult de prost gust si de urât.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 9 iunie – 25 septembrie în showroomul Wagner Arte din Cotroceni, Bulevardul Gheorghe Marinescu 4.

Fotografia postată de Ana Wagner.
Fotografia postată de Ana Wagner.
Fotografia postată de Ana Wagner.
Fotografia postată de Ana Wagner.

 

foto copertă: Georgiana Dinu.

 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.