Uncategorized

Astăzi este Ziua Mondială a Diabetului. Care este tema din acest an

Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an pe data de 14 Noiembrie, atunci când sunt organizate cele mai mari campanii de informare cu privire la această afecțiune.

14 noiembrie este Ziua Mondială a Diabetului din 1991, la inițiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a Federaţiei Internaţionale de Diabet. În fiecare an se alege o tematică, cum ar fi cea din 2017, „Femeile şi diabetul – dreptul nostru la un viitor sănătos”, pentru ca oameni din întreaga lume să beneficiezi de cât mai multe informații referitoare la această boală. În această zi se aduce la cunoștință publicului despre metodele de prevenire ale diabetului, simptome, riscuri și informații despre cum poate fi ținut sub control în cazul persoanelor diagnosticate.

Tema pentru Ziua Mondială a Diabetului 2018 și 2019 este „Familia și Diabetul”, o campanie menită să atragă atenția asupra efectelor acestei afecțiuni grave în rândul copiilor și al tinerilor. Pentru că această afecțiune nu prezintă simptome clare, este descoperită doar la un control amănunțit, motiv pentru care testarea este extrem de importantă. Trebuie să fim conștienți de tot ce înseamnă fiecare tip de diabet pentru că despistarea lui la timp înseamnă o șansă la viață.

O mare parte dintre aceștia suferă de diabet de tip 2, care are la bază obezitatea și sedentarismul. Nu este de mirare, din moment ce tot mai mulți oameni adoptă un stil de viață dezechilibrat, din cauza programului mult prea ocupat și stresant.

Conform statisticilor de anul trecut, peste 199 de milioane de femei din toată lumea suferă de diabet și peste 2 milioane își pierd viața din cauza complicaților produse de această afecțiune. La nivel mondial, aproximativ 4 milioane de oameni mor din cauza diabetului zaharat.