Uncategorized

Astăzi începe Noul An chinezesc ce stă sub semnul Porcului de Pământ

Anul Nou chinezesc ce începe astăzi, 5 februarie 2019, stă sub semnul Porcului de Pământ care este simbolul bunăstării și al virilității, cred chinezii. Aceștia sărbătoresc Anul Nou după un calendar pe care îl întocmesc ținând cont de fazele Lunii și de semnele zodiacului lor:  şobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, şarpele, calul, oaia (capra), maimuţa, cocoşul, câinele şi porcul. Acestor semne zodiacale și se alătură, în fiecare an, unul dintre cele cinci elemente: metal, apă, lemn, foc, pământ. La chinezi, Anul Nou nu are o dată fixă, ci se sărbătorește la a doua Lună nouă după solstițiul de iarnă, în intervalul 21 ianuarie-19 februarie.

Acest an, al Porcului de Pământ, va fi o perioadă propice pentru a face bani, pentru a investi, dar și un an al prieteniei și iubirii, porcul fiind în mitologia chinezească un animal care atrage succesul. De asemenea, porcul simbolizează la chinezi și virilitatea, ca urmare, cei acre doresc să aibă un copil e bine să pună un tablou sau o jucărie cu un porc în dormitor.

Potrivit mediafax.ro, printre celebrităţile născute în Anul Porcului se numără ducesa Camilla de Cornwall (1947), Elton John (1947), Hillary Clinton (1947), Simon Cowell (1959), Alan Sugar (1947), Amy Winehouse (1983), Elvis Presley (1935), David Bowie (1947).

Aceeași sursă precizează că numerele norocoase pentru cei născuţi sub semnul Porcului sunt 4, 6 şi 8, culorile norocoase sunt galben, gri, auriu, florile norocoase sunt margaretele şi hortensiile.