LIFESTYLE, Uncategorized

Avertizări meteorologice de vreme severă (cod galben și cod portocaliu), inclusiv în Bistrița-Năsăud

Două avertizări meteorologice, cod galben și cod portocaliu, au fost emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru suprafețe întinse din țara noastră, în special pentru cele montane, inclusiv pentru jumătatea estică a județului Bistrița-Năsăud.Avertizarea meteorologică de cod galben a intrat în vigoare  azi-dimineață la ora 06:00 și este valabilă până la  ora 18:00

,,În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor atinge 80…90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali va ninge viscolit”, precizează ANM.

Codul portocaliu a fost emis pentru intervalul 23 februarie, ora 20.00 – luni 24 februarie, ora 18.00, când potrivit ANM:  ,,În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m”.

Foto copertă: icelandmag