Uncategorized

Băsescu râde de Dragnea: ,,Daddy Vitamină a uitat cât îi plăcea să stea bot în bot cu șefii serviciilor….”

Într-o postare pe Facebook, denumită: ,,Dragnea dă vitamine la tot poporul din banii serviciilor!”, fostul președinte Traian Băsescu se amuză pe seama liderului PSD Liviu Dragnea pe care îl numește ,,Daddy Vitamină” și se întreabă cum de a uitat că era unul dintre cei care se întâlneau frecvent cu liderii serviciilor ca acum să taie bugetul acestora.

,,Daddy Vitamină” s-a supărat pe viaţa lui amară şi a hotărât să chelească bugetele serviciilor de sume importante pe care să le dedice cumpărării de vitamine. Ce l-o fi supărat pe “Daddy Vitamină” aşa de tare de a uitat ca prin minune cât îi plăcea să stea bot în bot cu şefii serviciilor de două ori pe săptămână în întâlnirile de la K2 în perioada 2010-2014, că îi plăcea să mângâie cu gingăşie ghipsul doamnei Koveşi, să aducă mingiile de tenis pentru Maior, Coldea, Dâncu şi Ponta, că se gudura ca un pudel cu şoricul în dinţi la T 14 sau o făcea pe ospătarul servindu-i lui Coldea vinuri scumpe la pachet, aduse din America.

Eu nu spun că nu trebuie tăiat din bugetul serviciilor secrete. În mod cert se pot face reduceri ale acestor bugete dar pentru asta trebuie să aplici o reţetă şi anume :
1. Se ia lista cu priorităţile informative pentru anul 2019 aşa cum ele au fost stabilite de CSAT încă de anul trecut
2. Se analizează lista şi se stabileşte reducerea acesteia (bugetul este corelat cu fiecare element al listei de priorităţi informative ). 
3. După ce se reduce lista priorităţilor informative aprobată de CSAT în şedinţă la care au participat miniştrii şi premierul, se face reducerea bugetului cu sumele corespunzătoare reducerii de activitate. 
Şi uite aşa se poate face o economie prin reducerea bugetului serviciilor secrete.
Banii economisiţi prin aceste reduceri se predau lui Daddy care merge la prima farmacie, cumpără vitamine şi le împarte la tot poporul.
PS – Dacă tot şi-a descoperit veleităţile de ,,doctor național”, oare, Daddy ar putea face ceva să găsim vaccin antigripal la medicul de familie sau la farmacii, că de propaganda doamnei Pintea ne-am cam săturat” este postarea fostului președinte al țării. 

Reamintim că, duminică seara, liderul PSD a declarat că nu este mulțumit cu sumele care ar urma să fie alocate, din buget, serviciilor secrete și că a propus ca o parte din aceste sume să fie tăiate și alocate unor programe pentru copii, care ar putea beneficia gratuit de vitamina D.

Potrivit proiectului de buget pe acest an, SRI ar urma să aibă un buget de 2,4 miliarde lei (cu 4,8% mai mult faţă de anul trecut), Serviciul de Telecomunicaţii Speciale – un buget 604 milioane lei (69% peste bugetul de anul trecut), SPP – 233 milioane lei (20% mai mult față de cel din 2018), iar SIE un buget de 309 milioane lei (8,5% mai mult față de bugetul din anul care s-a încheiat).