Uncategorized

Bianca Andreescu e în careul de ași la US OPEN

de Mihai Sărmășan

Bianca Andreescu, sportiva canadiană de origine română aflată pe locul 15 WTA, a obținut încă o victorie la US Open 2019 și a ajuns în semifinalele competiției din care anul trecut era eliminată în primul tur. Bianca Andreescu a învins-o în sferturile de finală pe belgianca Elise Mertens, nr. 26 mondial, în trei seturi: 3-6, 6-2, 6-3, după două ore de joc.

După un început mai dificil al partidei pentru Bianca Andreescu și un prim set câștigat de Mertens, canadianca a reușit să echilibreze partida în setul al doilea. Setul decisiv a fost cel mai lung, a durat aproape trei sferturi de oră, dar a fost disputat până la scorul de 3-3, după care Bianca Andreescu s-a desprins clar și repede. A fost prima întâlnire pe teren între cele două jucătoare, iar Elise Mertens, câștigătoarea trofeului Doha 2019 (când a învins-o pe Simona Halep), a pierdut.

Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, continuă să uimească lumea tenisului. Este prima sportivă cu vârsta mai mică de 20 de ani care ajunge, în ultimii 10 ani, într-o astfel de etapă la Flushing Meadows, performanță pe care o realiza în urmă în 2009 și Caroline Wozniacki. Odată cu meciul câștigat în fața Elisei Mertens (23 de ani), Bianca Andreescu a ajuns la 11 victorii consecutive. Practic, este neînvinsă de la revenirea ei în circuitul WTA, după ce a fost nevoită să se retragă la turneul de la Miami din cauza unei accidentări la umăr, care a ținut-o departe de competiții câteva luni, inclusiv la Roland Garros.

Pentru un loc în finală ea va lupta cu elvețianca Belinda Bencic, nr. 12 WTA, în noaptea de joi spre vineri.