Bianca Andreescu e în careul de ași la US OPEN

de Mihai Sărmășan

Bianca Andreescu, sportiva canadiană de origine română aflată pe locul 15 WTA, a obținut încă o victorie la US Open 2019 și a ajuns în semifinalele competiției din care anul trecut era eliminată în primul tur. Bianca Andreescu a învins-o în sferturile de finală pe belgianca Elise Mertens, nr. 26 mondial, în trei seturi: 3-6, 6-2, 6-3, după două ore de joc.

După un început mai dificil al partidei pentru Bianca Andreescu și un prim set câștigat de Mertens, canadianca a reușit să echilibreze partida în setul al doilea. Setul decisiv a fost cel mai lung, a durat aproape trei sferturi de oră, dar a fost disputat până la scorul de 3-3, după care Bianca Andreescu s-a desprins clar și repede. A fost prima întâlnire pe teren între cele două jucătoare, iar Elise Mertens, câștigătoarea trofeului Doha 2019 (când a învins-o pe Simona Halep), a pierdut.

Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, continuă să uimească lumea tenisului. Este prima sportivă cu vârsta mai mică de 20 de ani care ajunge, în ultimii 10 ani, într-o astfel de etapă la Flushing Meadows, performanță pe care o realiza în urmă în 2009 și Caroline Wozniacki. Odată cu meciul câștigat în fața Elisei Mertens (23 de ani), Bianca Andreescu a ajuns la 11 victorii consecutive. Practic, este neînvinsă de la revenirea ei în circuitul WTA, după ce a fost nevoită să se retragă la turneul de la Miami din cauza unei accidentări la umăr, care a ținut-o departe de competiții câteva luni, inclusiv la Roland Garros.

Pentru un loc în finală ea va lupta cu elvețianca Belinda Bencic, nr. 12 WTA, în noaptea de joi spre vineri.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.