Uncategorized

Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud deschide o filială în Roionul Glodeni din Republica Moldova

În contextul Acordului de Asociere dintre Raionul Glodeni, Republica Moldova, și județul Bistrița-Năsăud, România, în orașul Glodeni va fi inaugurată Filiala Bibliotecii Județene ,,George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Aceasta va fi deschisă pe baza Bibliotecii Raionale ,,Vasile Coroban” amplasată în incinta Centrului de Cultură Glodeni.

În scopul familiarizării cu condițiile de activitate a bibliotecii din Glodeni și stabilirii procedurii de deschidere a filialei bibliotecii din Bistrița, în raionul Glodeni, s-a deplasat o delegație din România, din care au făcut parte directorul Bibliotecii Județene, Ioan Pintea, care au pregătit acest eveniment în urmă cu câteva luni.

Biblioteca Județeană a convenit efectuarea unor lucrări de reparații, dotarea spațiului cu mobilier, echipament informatic performant, iar ulterior – și cu importante colecții de carte. Partea română a invitat șefii de biblioteci și muzee din raionul Glodeni să efectueze o vizită de documentare la Bistrița.

Astfel că vineri, 15 iunie 2018, ora 15:00 are loc deschiderea bibliotecii „George Coșbuc” la Glodeni, Republica Moldova, filială a Bibliotecii Județene Bistrița-Năsăud ! Ceremonia de inaugurare va fi succedată de un program cultural-artistic cu participarea ansamblului „Dor Românesc” din județul Bistrița-Năsăud.

Fotografia postată de Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud.

Fotografia postată de Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud.