Uncategorized

Brazilia e noua campioană a Americii de Sud

Selecţionata de fotbal a Braziliei a câştigat pentru a noua oară în istoria sa Copa America, campionatul pe naţiuni al Americii de Sud, în finala căruia a învins cu scorul de 3-1 (2-1) reprezentativa statului Peru, duminică, pe legendarul stadion Maracana din Rio de Janeiro, în faţa a aproximativ 70.000 de spectatori.

Brazilienii au deschis scorul după un sfert de oră de joc, prin Everton, în urma unei centrări a lui Gabriel Jesus, însă peruanii au restabilit egalitatea în minutul 44, în urma unui penalty transformat de căpitanul Paolo Guerrero. Selecao a intrat însă în avantaj la vestiare, graţie golului marcat de Jesus în prelungirile primei reprize (45+3).

Gazdele au rămas în 10 jucători la jumătatea reprizei secunde, după eliminarea lui Gabriel Jesus, pentru cumul de cartonaşe galbene (70), însă chiar şi în inferioritate brazilienii au reuşit să marcheze încă o dată, prin Richarlison, în finalul jocului (90).

De menţionat că cele două echipe s-au mai înfruntat şi în faza grupelor actualei ediţii a Copei America, brazilienii impunându-se cu un categoric 5-0, pe 22 iunie, la Sao Paulo.

Brazilia, cvintuplă campioană mondială, cucereşte astfel un nou trofeu major după o pauză de 12 ani, ultimul succes al naţionalei “canarinha” datând de la Copa America 2007.