DIN TRANSILVANIA, Uncategorized

Bucurie la revenirea primilor ,,șoimi” din teatrul de operații. ,,Respect! Bine ați ajuns acasă, bravi militari români!”

Ultima zi a lunii ianuarie a adus bucurie în comunitatea bistrițeană odată cu repatrierea primului detașament din Batalionul 812 Protecția Forței ,,Șoimii Carpaților” care a participat, în ultimele șase luni, la misiunea NATO-Resolute Support desfășurată în Afganistan.

,,Respect! Bine ați ajuns acasă, bravi militari romani!”, ,,Bun venit acasă, eroilor!, ,,Bun venit pe pământ românesc!”, ,,Mult respect pentru voi și bine ați venit!”,  ,,Bine ați venit acasă, șoimilor!”,  ,,Doamne ajută să ajungă toți sănătoși,  acasă la familile lor!”,  ,,Ne bucurăm că ați ajuns cu bine acasă!”, ,,Bravo, șoimilor, bine ați revenit în patrie!”, ,,Bine ați ajuns acasă, toată stima și respectul!” sunt câteva  dintre mesajele postate de bistrițeni pe rețelele sociale la știrile care au anunțat întoarcerea ,,șoimilor” acasă.

Cea mai mare bucurie a fost în familiile militarilor care s-au întors după zilele lungi petrecute pe tărâmul afgan, zile pe care le-au numărat și ei, dar și cei dragi de acasă. Printre militarii repatriați joi din Afganistan se numără și Aurel Mărginean, tată a doi copii mici (Maria 4 ani și Alexandru 1 an). A plecat în misiune cu lacrimi în ochi și a purtat în suflet dorul de familia care îl aștepta, nerăbdătoare, acasă. Mai ales, Maria, care,  la cei patru anișori, n-a înțeles de ce tati a trebuit să plece ,,în Afganistan, cu băieții lui de la muncă” și nici de ce nu se întoarce mai repede acasă.  Acum s-a întors cu primul detașament al batalionului, spre bucuria Mariei care nu se mai dezlipește de ,,tati”, în timp ce Alexandru începe să-l recunoască deoarece micuțul a uitat chipul părintelui plecat în misiune când el avea doar șase luni de viață.

Dorul nu a luat sfârșit pentru familiile militarilor care încă nu s-au întors  încă din misiune și care și-au spus trăirile pe rețelele de socializare, la știrile despre ,,șoimi”: ,,Doamne ajută să vină și ceilalți, îi așteptăm, numărăm zilele”, sau: ,,Doamne ajută, noi mai avem puțin de așteptat!”.

La fel ca cei rămași în teatru, familiile lor mai au de așteptat câteva săptămâni până când toți militarii Batalionului 812 Protecția Forței ,,Șoimii Carpaților” se vor întoarce acasă.

Sursă foto: Corina Mărginean

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind