Uncategorized

Bucurie pentru schiorii care au ales Straja. Zăpada este de un metru

Staţiunile montane din judeţul Hunedoara sunt destinaţii tot mai căutate de turişti, iar minivacanţa de Crăciun a adus mii de iubitori ai muntelui pe pârtiile de aici. Cea mai râvnită destinaţie rămâne Straja unde aproape toate locurile de cazarfe au fost rezervate, iar cei care ajung aici pot lua parte la Liturghia de Crăciun oficiată la shitul din staţiune.

Cabanierii au pregătit oaspeţilor nu doar bucate tradiţionale din Valea Jiului, ci şi obiceiuri pe care doar aici le găsesc.

Turiştii care vor să părăsească domeniul schiabil pentru incursiuni pe traseele de creastă sunt avertizaţi asupra pericolului de avalanşă.

Accesul în staţiune se face cu telegondola care pleacă din Lupeni, iar în staţiune funcţionează patru instalaţii de telescaun, printre care una dată în folosinţă chiar sâmbătă şi şase teleschiuri.

Dacă veniţi cu maşina e bine să stiţi că accesul în staţiune e restricţionat pentru autoturisme, dar aveţi la dispoziţie 800 de locuri de parcare la staţia de îmbarcare a telegondolei.