Uncategorized

Bursuc filmat în plină activitate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț

Un bursuc este filmat noaptea în plină activitate lângă vizuina sa într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț, fiind filmat cu o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva.

Bursucul, cunoscut și ca viezure, este un animal deosebit de îngrijit. Este un mamifer omnivor care se hrănește cu fructe, semințe, larve sau ouă. Toamna își face provizii, pe care le depozitează în vizuină, pentru perioada iernii, când are o activitate redusă.

Viezurii își construiesc vizuini complexe, la o adâncime de 2 metri, cu galerii lungi, de până la 8 metri, cu încăperi speciale pentru provizii.

Bursuc în Parcul Natural Vânători Neamț din cadrul Romsilva

Un bursuc este filmat noaptea în plină activitate lângă vizuina sa într-o pădure din Parcul Natural Vanatori Neamt, fiind filmat cu o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva.Bursucul, cunoscut și ca viezure, este un animal deosebit de îngrijit. Este un mamifer omnivor care se hrănește cu fructe, semințe, larve sau ouă. Toamna își face provizii, pe care le depozitează în vizuină, pentru perioada iernii, când are o activitate redusă. Viezurii își construiesc vizuini complexe, la o adâncime de 2 metri, cu galerii lungi, de până la 8 metri, cu încăperi speciale pentru provizii.Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Are o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, întinzându-se pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. Parcul este cunoscut pentru programul de reintroducere în libertate a zimbrilor, demarat în urmă cu șase ani, în acest moment aflându-se în libertate 38 de exemplare. Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.*****Badger in Vânători Neamț Natural Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #wildlife #badger

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Luni, 23 iulie 2018

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Are o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, întinzându-se pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Parcul este cunoscut pentru programul de reintroducere în libertate a zimbrilor, demarat în urmă cu șase ani, în acest moment aflându-se în libertate 38 de exemplare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ,,Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.