Uncategorized

CALIFICARE ISTORICĂ pentru Gloria Bistrița în sferturile de finală ale Cupei EHF

de Mihai Sărmășan

CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Cupei EHF la handbal feminin, duminică seara, printr-un gol marcat în ultima secundă a meciului terminat la egalitate cu echipa maghiară ERD, 24-24 (12-12), în deplasare.

Gloria trebuia să nu piardă la ERD pentru a merge mai departe şi a controlat meciul de la un capăt la altul, fără a reuşi să se desprindă decisiv, iar pe final a fost la un pas să fie învinsă.

În prima repriză, formaţia ardeleană a avut în două rânduri avantaj de două goluri, 7-5 şi 8-6, dar la pauză scorul a fost egal, 12-12. În partea secundă, Gloria a avut aproape permanent avantaj de unu-două goluri, dar şi-a făcut singură finalul dificil.

La 23-21, jucătoarele antrenate de Horaţiu Paşca au ratat două atacuri consecutive şi a încasat două goluri, iar apoi pe atac arbitrele au dictat fault ofensiv, Ilina fiind eliminată pentru aruncare după fluierul arbitrelor, deşi decizia nu a fost una clară. Gloria a primit şi a doua eliminare, după protestele lui Paşca, iar ERD a înscris pentru 24-23, cu 16 secunde înainte de final. Valentina Ardean-Elisei a reuşit golul calificării în ultima secundă.

Pentru Gloria au marcat Daniela Raţiu 6 goluri, Valentina Ardean-Elisei 5, Diana Ilina 5, Nicoleta Dincă 3, Laura Pristăviţa 2, Natalia Vasilevskaia 1, Andreea Tetean 1, Magdalena Paraschiv 1.

În celălalt meci al grupei, MKS Lublin SA a fost învinsă acasă de Odense Handbold cu 33-20.

În clasamentul final al Grupei C, Odense Handbold a ocupat primul loc, cu 10 puncte, urmată de CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, 7 puncte, ERD, 6 puncte, MKS Lublin SA, 1 punct. Primele două clasate s-au calificat în sferturi.

𝗪𝗼𝗺𝗲𝗻’𝘀 𝗘𝗛𝗙 𝗖𝘂𝗽𝗠𝗲𝗰𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗼𝘃𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗹𝗮 𝗘𝗥𝗗!Gloria 2018 scrie istorie in Cupa EHF!La prima participare într-o competiție europeana, handbalistele Gloriei 2018 s-au calificat în sferturile de finala ale Cupei EHF, a doua competitie ca valoare din handbalul feminin.𝗘𝗥𝗗 – 𝗖𝗦 𝗚𝗟𝗢𝗥𝗜𝗔 𝟮𝟬𝟭𝟴 𝗕𝗡𝟮𝟰-𝟮𝟰Au marcat: Daniela Rațiu – 6 goluri, Valentina Ardean Elisei – 5, Dziyana Ilyina – 5, Nicoleta Dincă – 3, Laura Pristăvița – 2, Magdalena Paraschiv – un gol, Andreea Tetean – un gol, Natallia Vasileuskaya un gol.Multumim fetelor, staffului, conducerii si dumneavoastră, tuturor celor care ne-ati încurajat din tribunele Salii Polivalente sau din cele din Lublin, ERD sau Odense. Ati fost senzaționali! 𝗙𝗲𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁ă𝗿𝗶 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮!

Publicată de CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud pe Duminică, 9 februarie 2020

sursa foto/video: Facebook CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud