Campania ,,Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic!” se desfășoară până pe 5 iunie

În perioada 14 mai – 5 iunie 2018 Primăria municipiului Bistrița marchează Ziua Mondială A Mediului prin organizarea CAMPANIEI DE COLECTARE SELECTIVĂ A DEȘEURILOR având ca scop schimbarea obiceiurilor legate de produsele din plastic pentru a combate poluarea cu acest tip de material nebiodegradabil.

Campania are următoarele activități:

  1. Concursul ,,Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic !”

În săptămâna 14-18 mai 2018 s-a dat startul concursului ,,Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic!” în care s-au înscris 15 unități de învățământ din municipiul Bistrița.

Concursul se desfășoară pe durata a trei săptămâni, până în data de 5 iunie, iar ridicarea sacilor cu PET-uri se face la sfârșitul fiecărei săptămâni, în ziua de vineri.

Vineri 18 mai, după prima săptămână a competiției, Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” a predat 300 de saci cu PET (procent de colectare 32% raportat la numărul de elevi ), Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” a predat 52 saci (5,5%), Liceul Tehnologic Agricol a predat 15 saci (3,8%), iar Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” a predat 14 saci cu PET (2,3 %). Vineri, 25 mai vor fi colectați sacii cu PET pentru saptămâna 21 -25 mai.

II.Colectarea selectivă în zonele de case individuale

În cartierele de locuințe individuale s-a desfășurat prima acțiune de colectare a deșeurilor în săptămâna 14-18 mai, iar cantitatea de deșeuri colectată selectiv a fost de 21,08 tone. Următoarea acțiune de colectare selectivă a deșeurilor din zonele de case individuale se va organiza în săptămâna 4 iunie-8 iunie 2018.

III. Colectarea selectivă în cartierele de locuințe colective

Prin această campanie de colectare selectivă a deșeurilor trebuie să acordăm mai multă importanță cantităților de deșeuri pe care le producem și să conștientizăm cât de mare este presiunea deșeurilor asupra mediului în care trăim. Este foarte important să colectăm corect pentru a putea valorifica cât mai mult și din acest motiv locuitorii din cartierele de locuințe colective trebuie să folosească corect containerele puse la dispoziție pe tip de deșeu astfel: – hârtie-carton – capac albastru; plastic și metal – capac galben; sticlă – capac verde; gunoiul menajer – culoare gri/negru. Asociația de Proprietari care realizează cel mai bine colectarea selectivă va fi premiată cu 2.000 lei.

Primăria Bistrița amintește și de concursul organizat în această perioadă care premiază cu 1000 lei idei practice de reducere a cantităților de deșeuri din plastic prin renunțarea la folosirea produselor de unică folosință gen: flacoane, plase, pungi, pahare, vesela și farfurii de unică folosință, etc.

,,Așteptăm să trimiteți imagini care vor fi postate pe pagina de facebook ,,Bistrița renunță la plastic!”.

Cele mai interesante idei vor fi selectate pentru promovarea bunelor practici, iar cea mai practică idee va fi premiată.

Inspirați-vă din clip-ul postat pe pagina noastră sau din ”We need this”(facebook”, e îndemnul organizatorilor).

Toate informațiile și activitățile organizate de Primăria municipiului Bistrița în CAMPANIA DE COLECTARE SELECTIVĂ A DEȘEURILOR le puteți găsi pe pagina de facebook ,,Bistrița renunță la plastic!”

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.