Uncategorized

Candidat la preşedinţia Franţei cere echipe mixte la fotbal femei-bărbați: ‘Vă închipuiţi ce spectacol ar fi?’

Fosta candidată la președinția Franței, Segolene Royal, a declarat, pentru Yahoo, că este în favoarea apariţiei unor echipe mixte la fotbal, relatează AGERPRES.

“Ar fi formidabile nişte echipe mixte! Se va spune că este imposibil, ce trăncăneşte asta, dar de ce nu fotbal cu echipe mixte? Vă închipuiţi ce spectacol ar fi?”, a spus Segolene Royal, fostă candidată la preşedinţia Franţei, în 2007, şi fostă ministră a Mediului şi Energiei (2014-2017).

Royal s-a declarat încântată de entuziasmul stârnit de Cupa Mondială feminină organizată de Franţa şi de parcursul echipei ţării gazdă: “În câteva săptămâni, aceste sportive au făcut mai mult pentru cauza femeilor decât luni şi ani de discursuri şi de lupte. Transformarea fetiţelor în aceste sportive puternice, eficace, vesele şi feminine (…) este extraordinară.”

Royal consideră oportun că federaţiile sportive au obligația de a “analiza discriminările inconştiente sau pe deplin conştiente sub pretextul că sportul feminin este un subsport”, a spus politiciana. Ea a cerut ca “la viitoarele Jocuri Olimpice, televiziunile să transmită în proporţii egale sport feminin şi masculin”.

Preocuparea pentru egalitate a făcut-o pe Royal să ceară ca finalele feminine ale turneului de tenis de la Roland Garros să se joace în cinci seturi, ca în competiţia masculină, şi să se stabilească prin tragere la sorţi care dintre cele două finale se va disputa duminică (cea feminină este întotdeauna programată sâmbăta).