Caravana „EU şi Europa”, la Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bîrgăului

Caravana „EU şi Europa”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistriţa, a ajuns vineri la Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bîrgăului. Activitatea urmăreşte creşterea nivelului de informare al tinerilor privind drepturile şi obligaţiile pe care le au în calitate de cetăţeni români şi europeni, precum şi încurajarea implicării civice a acestora şi participarea lor la votul pentru Parlamentul European.

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud a continuat, la 15 martie 2019, activităţile destinate impulsionării participării civice a tinerilor din mediul rural organizate în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistriţa, implementat în parteneriat cu Primăria municipiului Bistriţa şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Astfel, echipa Centrului a ajuns vineri pe Valea Bîrgăului, la Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bîrgăului.

Activităţile, incluse în campania de informare „Caravana EU şi Europa”, sunt dedicate în primul rând liceenilor din mediul rural care vor putea vota pentru întâia oară în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai 2019. Acestea au început în luna februarie, cu vizite informativ-educative la Liceul Tehnologic Feldru şi Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru.

La Prundu Bîrgăului, echipa Europe Direct Bistriţa a avut ocazia de a cunoaşte tineri interesaţi de modalităţile prin care pot participa la dezvoltarea propriilor comunităţi şi a întregii Europe, precum şi de metodele prin care îşi pot face mai bine cunoscute nevoile şi opiniile. Consilierii din cadrul Centrului au prezentat elevilor aspecte legate de viaţa democratică a Uniunii Europene, instituţiile sale, procesul electoral şi importanţa implicării civice a cetăţenilor şi a participării la vot. Între priorităţile participanţilor s-au evidenţiat sistemul de învăţământ, programele de mobilitate pentru tineri, drepturile omului şi viitorul României şi al Europei.

„Caravana EU şi Europa” va continua în perioada următoare în judeţul Bistriţa-Năsăud, cu dialoguri organizate la liceele din „Ţinutul Haiducilor” şi Câmpia Transilvaniei.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.