Uncategorized

Catedrala Mântuirii Neamului se sfințește duminică. Imagini inedite din interior. FOTO

Mai sunt cinci zile până la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului ce va fi oficiată de Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului. Până duminică, 25 noiembrie, zeci de muncitori lucrează de zor pentru finalizarea catapetesmei.
Imaginile sunt realizate cu doar câteva zile înainte de sfinţirea de duminică, 25 noiembrie, slujbă la care va participa Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, duminică, 25 noiembrie 2018. Catedrala este terminată în proporţie de 96% la „roşu”, iar zeci de muncitori lucrează la interior pentru definitivarea detaliilor legate de catapeteasmă. Aceasta a fost construită din beton, fiind necesare 12 kilograme de mozaic cu foiţă de aur pentru un metru pătrat de icoană aflată pe catapeteasmă.

Construirea Catedralei Mântuirii Neamului a necesitat până acum o investiţie de aproximativ 110 milioane de euro. Primăria Municipiului Bucureşti intenţionează să aloce încă 10 milioane de lei de la bugetul local, în urma unei hotărâri de consiliu care va fi supusă la vot pe data de 22 noiembrie.