LIFESTYLE, Uncategorized

Cățelușa ,,Șoimilor Carpaților”, la datorie indiferent de vreme

În ultimii zece ani, bistrițenii s-au obișnuit să vadă, la fiecare manifestare publică la care participă militarii Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, o cățelușă care însoțește trupele. Vine alături de militari de la cazarmă, stă cuminte lângă ei în timpul ceremoniilor și mai apoi îi însoțește la defilare prin oraș. Dacă la început, bistrițenilor li se părea ciudat să vadă un câine alături de militari, acum aceștia o îndrăgesc și o privesc cu simpatie la fiecare apariție alături de prietenii ei, militari. Iar cățelușa nu lipsește de la nici o activitate care implică prezența militarilor în oraș, indiferent dacă afară e ploaie, soare sau ninsoare.

Cățelușa trăiește de un deceniu în curtea Batalionului 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților”, fiind un fel de mascotă vie a acestuia. A apărut de pe stradă în curtea unității militare pe când era doar un pui, i-ar militarii au adoptat-o imediat. Răspunde la numele de Bobița, Fetița sau Foxy, dar nu răspunde oricui și nu s-a împrietenit cu toti militarii, ne-a spus unul dintre aceștia, doar cu cei pe care îi simte apropiați. O duce bine, primește din mâncarea care rămâne la popotă, dar și din pachetele cu mâncare pe care militarii și le aduc de acasă.

Ultima apariție publică a Bobiței a fost luni, de Centenarul Brigăzii 81 Mecanizată. Toți cei prezenți la manifestare au putut remarca însă că Bobița era supărată și n-a mai defilat în fața trupelor ca altă dată. Cine știe ce avea Bobița pe suflet! Poate era supărată și pentru faptul că majoritatea prietenilor ei, militarii din Batalionul 812 Infanterie se află încă în teatrul de operații din Afganistan așteptând redislocarea în România.

Este posibil ca imaginea să conţină: câine şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: câine şi în aer liber