Uncategorized

Cel mai bine cotat luptător român în kickboxingul mondial se întoarce la Cluj

Primăria Cluj-Napoca alocă 50.000 de lei, de la bugetul local, pentru desfășurarea Dynamite Fighting Show, eveniment internațional dedicat sporturilor de contact (kickboxing, MMA, karate, kyokushin, taekwondo, BJJ și Muay Thai).

Așadar, în 6 iunie 2019, la Sala Sporturilor “Horia Demina” din Cluj-Napoca, Cătălin Moroşanu va disputa revanşa cu britanicul Daniel Sam, în cadrul galei Dynamite Fighting Show 4, moment ce va consemna şi revenirea acasă (după mai bine de trei ani) a celui mai bine cotat luptător român Benny Adegbuyi. Duelul cu Daniel Sam face parte din cadrul turneului de retragere, pe care Moroşanu l-a început anul trecut şi care se va încheia la finele sezonului 2019. Cei doi s-au mai întâlnit în 2016, în gala Superkombat Puerto Rico, atunci când britanicul a fost declarat învingător. În vârstă de 34 de ani, Moroşanu (1.81 m şi 100 kg) are un palmares de 47 de victorii şi 12 înfrângeri, în timp ce Sam (1.97 m şi 115 kg) a strâns 36 de victorii şi 16 înfrângeri. Britanicul, dublu câştigător al turneelor Enfusion, în 2013 şi 2017, a bifat şi 5 prezenţe în Glory.
Cu ocazia evenimentului din 6 iunie, cel mai bine cotat luptător român în kickboxingul mondial, Benny Adegbuyi, locul 2 în clasamentul Glory, va lupta din nou în oraşul său natal după mai bine de trei ani. Clujeanul va avea un meci pe reguli de box, acolo unde este neînvins până în acest moment.

Totodată, în premieră, va fi organizat un turneu piramidal la categoria semigrea, unde marele premiu va fi de 5.000 de euro. Alte patru super fighturi internaţionale sunt programate, printre combatanţi urmând să se numere Bogdan „Ciobănaşul” Năstase, Amansio Paraschiv, Cristian Ristea şi Daniel Corbeanu. Gala de la Cluj-Napoca este a patra organizată sub steagul Dynamite Fighting Show după reuşitele de la Bucureşti, Piatra Neamţ şi Craiova, acolo unde sportivii români au fost susţinuţi de un număr impresionant de spectatori.

Benny s-a născut la Cluj-Napoca, mama sa fiind româncă și tatăl nigerian. La vârsta de 3 ani s-a mutat în Lagos, însă la 8 ani a revenit în România cu mama sa și sora mai mică și s-a stabilit la Aiud. În copilărie a practicat karate și boxing. El participă în principal la galele GLORY și SUPERKOMBAT. Este în top 10 mondial în ambele clasamente GLORY și LiverKick.com. În 2015, după meciul eliminatoriu cu Hesdy Gerges, a atins poziția 3 în lume în promoție și a devenit challenger obligatoriu la centura mondială GLORY în divizia greilor.

sursa: Ziua de Cluj