Uncategorized

Celebrul procuror Mircea Negulescu, zis ,,Potocală” a fost exclus din magistratură

În urma deciziei unui complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a  României, procurorul Mircea Negulescu, cunoscut opiniei publice sub numele de ,,Procurorul Portocală” a fost exclus din magistratură  pentru săvârşirea mai multor abateri disciplinare.
Astfel, ICCJ a menținut, printr-o hotărâre definitivă, decizia Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii din 30 ianuarie 2018, prin care Negulescu a fost exclus sin rândul magistraților din țara noastră pentru cinci abateri disciplinare.
Mai mult, ,,Portocală”, fost angajat al Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești este anchetat penal pentru represiune nedreaptă șic ercetare abuzivă de către  Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. Acestuia, ca și colegului său, Lucian Onea, sunt acuzați că l-au determinat pe deputatul de Prahova Vlad Cosma, prin amenințări repetate, să întocmeascî în fals o sesizare  pe un alt nume şi privitoare la liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.