ACTUALITATE, Uncategorized

Centrul de Recuperare, Refacere și Reabilitare pentru militarii veterani ai Teatrelor de Operații, la Târgoviște. Cum putem da o mână de ajutor

Asociația Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.) a început lucrările la Centru de Recuperare, Refacere și Reabilitare  care va fi găzduit de clădirea fostului Liceu Militar de pe lângă Mănăstirea Dealu, în care a studiat, pe vremuri, fostul suveran al României, Regele Mihai.

Prin acest proiect, unic în țară, AMVVD vrea să întindă o mână de ajutor militarilor veterani ai Teatrelor de Operații, întorși casă cu afecțiuni fizice sau psihice care să beneficieze de terapie aproape de familie, fără a fi nevoiți să petreacă, ca și până acum, luni de zile în spitalele din străinătate. Acest Centru va cuprinde spații de tratament, cazare, recreere, locuri de joacă pentru copii, alte facilități pentru tratament și odihnă.

,,S-au jertfit pentru țară în Teatrele de Operații din străinătate, lăsând în urmă mame, copii, frați și soții pentru care bucuria zilei de mâine înseamnă o floare la mormântul celui drag plecat prea repede în eternitate și fără să-și fi luat rămas bun de la cei apropiați.

Alții au învins moartea și s-au întors acasă cu trupurile și cu sufletele mutilate de explozibil și de traumele suferite departe de țara al cărui nume l-au reprezentat cu cinste și demnitate în cele mai periculoase zone de pe planetă.

Unii dintre noi le spunem eroi și ne amintim de ei, în treacăt, de câteva ori pe an, la sărbătorile închinate memoriei celor care s-au jertfit pentru neam și țară.  Alții le spunem mercenari, fără să ne gândim nicio clipă că ei, militarii români, au facilitat integrarea României în NATO și UE, de pe urma căreia beneficiem de numeroase drepturi ca cetățeni europeni, printre care, dreptul la liberă circulație și la muncă în statele din spațiul comunitar.

Pentru cei plecați în eternitate nu mai putem decât să le păstrăm memoria cu cinste și onoare. Putem însă, să ajutăm din puținul nostru, pe militarii veterani întorși din Teatre cu traume fizice și sufletești. Pentru aceștia, pentru familiile lor și pentru familiile celor căzuți la datorie, AMVVD luptă pentru crearea unui Centru de Recuperare și Reabilitare” scrie site-ul  http://amvvd.ro/ al Asociației Veteranilor și Veteranilor cu Dizabilități.

Pentru acest lucru, AMVVD organizează sâmbătă, 9 mai 2018, de la ora 18, lângă Mănăstirea Dealu, în curtea viitorului Centru de Recuperare, Refacere și reabilitare, spectacolul caritabil ,,Suflet de erou”. Prezentat de vedeta TVR Monica Ghiurco, spectacolul se va bucura de participarea următorilor artiști și formații artistice:  Florin Chilian, Maxim, Ovidiu Someș Purdea, Radu Ciordaș, RAOUL, Nicoleta Vasile, Simona Dinescu, Trifu și Targoveții, Ansamblul artistic Sonțe, Ioana Barbu și Andra Maria Petre, Reprezentativei Armatei Române și a Brigăzii 30 Gardă ,,Mihai Viteazul”.

Cei care nu pot ajunge la spectacolul caritabil de la Târgoviște, pot ajuta la construirea acestui Centru, cu o donație de 2 euro, trimițând un SMS la numărul de telefon 8833!