Uncategorized

Cerbi filmați la o sărărie din Munții Țarcu

Trei cerbi frumoși filmați când se hrănesc într-o pădure din munții Țarcu, administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin.

Cerbii au fost filmați la o sărărie amplasată de specialiștii Romsilva, cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei, cu senzori de declanșare, montată de un angajat al Romsilva, Petru Stoicănescu.

Și în aceste imagini se pot observa coarnele în creștere ale cerbilor, aceștia lepădându-le primăvara. Ele cresc pe timpul verii până toamna, în sezonul împerecherii, când au loc luptele între cerbi pentru supremația asupra cârdurilor de ciute.

Trei cerbi frumoși la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Romsilva, în Caraș – Severin

Trei cerbi frumoși filmați când se hrănesc într-o pădure din munții Țarcu, administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin.Cerbii au fost filmați la o sărărie amplasată de specialiștii Romsilva, cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei, cu senzori de declanșare, montată de colegul nostru Petru Stoicănescu.Și în aceste imagini se pot observa coarnele în creștere ale cerbilor, aceștia lepădându-le primăvara. Ele cresc pe timpul verii până toamna, în sezonul împerecherii, când au loc luptele între cerbi pentru supremația asupra cârdurilor de ciute.Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane și deluroase, cu păduri întinse, unde găsește hrana și condițiile de adăpost liniște. În ultimele decenii a fost reintrodus și în pădurile din zona de câmpie. În libertate, cerbii trăiesc până la 20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt pe raza Ocolului Silvic Teregova.*****Three red stags at a salt point into a forest at Teregova Forest District in Caraș – Severin County, in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură#România #Natură #Forests #Teregova #Caraș #CarașSeverin

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 20 iulie 2018

Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane și deluroase, cu păduri întinse, unde găsește hrana și condițiile de adăpost liniște. În ultimele decenii a fost reintrodus și în pădurile din zona de câmpie. În libertate, cerbii trăiesc până la 20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.