Uncategorized

Cluj-Napoca a fost gazda întâlnirii de iarnă a tinerilor supraviețuitori de cancer – Temerarii

Peste 250 de tineri s-au reunit zilele acestea la noi în oraș, la un eveniment unic în România, pentru a sărbători victoria împotriva cancerului și totodată, pentru a se revedea cu cei care au trecut prin experiențe similare.

Evenimentul, aflat la cea dea a 11-a ediție, este organizat de Asociatia Little People Romania. Participanții întâlnirii de iarnă din Municipiul Cluj-Napoca sunt foștii pacienți tratați în secțiile de onco-pediatrie din țară, cu care asociația colaborează.

Comunitatea TEMERARII – The Romanian Community of Cancer Survivor Young People este un model pentru întreaga lume în ceea ce privește lupta cu această boală. Campaniile de comunicare a mesajului supraviețuirii și premiile câștigate în competiții care valorifică implicarea socială și voluntariatul sunt doar două dintre reușitele acestei comunități, care dorește să schimbe percepția asupra supraviețuirii în România.

“Am avut plăcerea să mă reîntâlnesc cu Temerarii – Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer, la Gala de Crăciun “Temerarii”, în cadrul întâlnirii de iarnă a acestora de la Cluj-Napoca.

În acest cadru, am transmis, în numele comunității clujene, un mesaj de sincere felicitări și respect pentru puterea remarcabilă a fiecăruia dintre acești copii.

Primăria Cluj-Napoca va continua să susțină această comunitate”, a precizat primarul Emil Boc.