Uncategorized

Cluj-Napoca, pe harta lumii la lectură printr-un eveniment special

Cluj-Napoca, pe harta lumii la lectură printr-un eveniment special, la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania!

Orașul nostru are ocazia să doboare în Guinness World Records titlul de la secțiunea “Most people in a reading relay” – “Cei mai mulți oameni care citesc în cascadă” sâmbătă, 6 octombrie de la ora 10.00, în Piața Unirii. Festivalul Internațional de Carte Transilvania – FICT marchează, astfel, Centenarul Marii Uniri | Cluj 100 printr-un eveniment inedit: Marea Lectură.

Marea Lectură invită 10 000 de clujeni sau turiști în Piața Unirii, care să citească pe rând din materialul pregătit de organizatori, și anume “100 de poeme alese” de Mihai Eminescu. FICT 2018 anunță că invitația adresată publicului larg este pentru o tentativă oficială de intrare în Guinness World Records.

Un adjudecător al Guinness World Records va fi în piață pentru a verifica momentul în care Clujul ar putea obține noul titlu, o acțiune simbolică ce ilustrează aprecierea comunității noastre pentru lectură.

Festivalul Internațional de Carte Transilvania are loc în perioada 2-7 octombrie în punctul zero al orașului, Piața Unirii.


Mai multe informații:

Regulamentul de participare:
1. Toți participanții trebuie să citească din aceeași carte.
2. Participanții trebuie să stea în rând sau într-o formație care facilitează citirea materialului de o manieră fluentă și coerentă.
3. Prima persoană trebuie să citească fragmentul unu, a doua persoană din rând, al doilea, și așa mai departe.
4. Pauzele între cititori nu trebuie să dureze mai mult de 10 secunde. Orice pauză mai mare de 10 secunde înseamnă că încercarea s-a terminat în acel moment.
5. Toți participanții trebuie să știe ce fragment citesc înainte de începerea încercării. Fragmentul este indicat de către organizatori.
6. Fiecare persoană trebuie să citească numai un fragment.
7. Dacă o persoană citește fragmentul greșit, atunci numărul care îi corespunde va fi eliminat din totalul final.

Toți participanții se întâlnesc în Piața Unirii la ora 10.00, când fiecare va primi cartea cadou și câte o brățară cu un număr care indică ordinea în care urmează să citească. Se vor forma grupuri de câte 50 de persoane organizate de către echipa FICT.
Toți participanții vor fi numărați de către adjudecătorul GUINNESS WORLD RECORDS, precum și de către o firmă de audit independentă.

Detalii despre Marea Lectură – sâmbătă, 6 octombrie 2018: https://www.facebook.com/events/388741525002746/

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Senin
Senin
-2°C
Vânt: 4 km/h SV