Uncategorized

Clujul este gazda Cupei Mondiale la gimnastică ritmică. FOTO/VIDEO

de Mihai Sărmășan

Pentru prima dată în România, cele mai bune gimnaste din întreaga lume se vor întrece în cadrul unei competiții de rang mondial, la BT Arena Cluj.

Federația Română de Gimnastică Ritmică (FRGR) organizează la Cluj prima competiție internațională de Gimnastică Ritmică din România de tipul World Challenge Cup. Evenimentul de la BT Arena, din perioada 23-25 august, reprezintă pentru gimnastele din întreaga lume o competiție extrem de importantă deoarece se desfăşoară înainte de Campionatul Mondial de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

“Avem înscrise la start 23 de ţări, cu 130 de gimnaste. Concursul se va desfăşura la două probe: individuală şi de ansamblu. Va fi o competiţie dinamică şi spectaculoasă pentru că vor veni nume mari la Cluj; aş menţiona-o aici pe Aleksandra Soldatova. Ea este în prima linie a echipei Rusiei şi va fi în echipa care va participa la Campionatul Mondial din septembrie, de la Baku.

Cam toate ţările şi-au trimis gimnastele din prima linie pentru că este o competiţie de top, organizată cu două săptămâni înainte de mondialul de calificare pentru Tokyo şi este un prilej foarte bun de a a-şi verifica exerciţiile şi de a intra în formă. România va participa cu Denisa Mailat şi cu Andreea Verdeş, care au avut un parcurs foarte bun anul acesta.