Uncategorized

Colaj VIDEO cu imaginile care surprind lupii din Parcul National Piatra Craiului

de Mihai Sărmășan

Imaginile au fost surprinse în ultimele luni de camerele video de monitorizare a faunei în pădurile din parc ale Romsilva.

Prădători foarte discreți și șireți, lupii pot fi observați de oameni foarte rar în mediul lor natural. Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și a unor ecosisteme natural sănătoase.

Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-Ie să vâneze ziua și noaptea.

Haita de lupi folosește diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri, pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea. România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.

Lupi filmați în Parcul Național Piatra Craiului din cadrul Romsilva

Lupii din Parcul National Piatra Craiului într-un colaj video cu imaginile surprinse în ultimele luni de camerele de monitorizare a faunei în pădurile din parc.Prădători foarte discreți și șireți, lupii pot fi observați de oameni foarte rar în mediul lor natural. Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și a unor ecosisteme natural sănătoase.Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-Ie să vâneze ziua și noaptea. Haita de lupi folosește diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri, pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.Parcul Național Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele #Brașov și #Argeș, din care 10.860 de hectare păduri. Parcul are o zonă de protecție de aproape 5.800 de hectare.Credit video: Mircea Verghelet, Parcul Național Piatra Craiului*****Wolves in Piatra Craiului National Park, #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #PiatraCraiului #România

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 4 ianuarie 2019

Credit video: Mircea Verghelet, Parcul Național Piatra Craiului