Uncategorized

Colibița – Regatul de gheață al mării de la munte

Autor: Amalia Pop

Pe bună dreptate ținutul Bistriței și al Năsăudului este un tărâm fermecător al basmelor copilăriei, un tărâm al misterelor și al magiei peisagistice și pe bună dreptate județul nostru a devenit o excelentă sursă de inspirație pentru scenariile hollywood-iene de film pentru că Bistrița Năsăud are un parfum aparte al trecutului, al tainelor și al energiilor cosmice…

Legenda spune că lacul Colibița are ceva magic, că spirite și animale de dimensiuni preistorice iși duc veacul în sălașul lacului şi că în fiecare an lacul, unul artificial, creaţie a omului nu a naturii, îşi ea tributul uman. Însă dincolo de legende Colibița, supranumită și “Marea de la munte”, este o bijuterie a naturii, o nestemată în inima Transilvaniei, flancată asemeni unor străjeri ai timpului, de munții Călimani. Odată ce ai pășit în acest spațiu “sacru” împărtășești un feeling cu totul aparte, întreaga zonă te încarcă de energie pozitivă, de o stare de bine, de relaxare şi de uitare. Marea de la munte fascinează în fiecare anotimp şi în fiecare anotimp te atrage ca magnet, ca o voce interioară care îţi șoptește că este timpul să evadezi din cotidian şi să iei o pauză de la rutină zilnică.

Aflat în circuitul turistic al zonei întregul areal oferă o serie de posibilităţi pentru un concediu perfect sau un weekend relaxant. De la plimbări prin pădurile de un verde crud şi dozele de oxigen aferente, mersul cu bicicleta pe potecile pădurilor, jogging-ul, mersul cu barca pe lac, statul la soare pe mica plajă de la marginea lacului până la spațiul de joacă pentru copii, relaxarea de la piscina din apropierea lacului şi delicioasele mâncăruri de pește oferite de restaurantul din apropiere.

Acum, în plin sezon de iarnă lacul Colibița şi împrejurimile sale se desfășoară în toată splendoarea lor. Lacul îngheţat conturează imaginea unui patinoar natural pe care ai senzaţia că dansează ca într-un număr de patinaj artistic spiritele lacului, năluci care își etalează talentul în fața bătrânilor brazi încărcați de zăpadă al căror rol de spectatori ai întregului spectacol al naturii este însuşit în cel mai serios mod cu putință. Din loc în loc se zărește câte o cabănuță care te îmbie să te încălzești la căldură focului din sobă sau a șemineului.
Magie, spectacol al naturii și multă energie pozitivă, așa aș descrie Colibița în câteva cuvinte.

foto credit: Facebook Dorin Boran