Uncategorized

Comisarul Traian Berbeceanu a scris cartea ,,Radiografia unei mărșăvii judiciare”

Comisarul Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a criminalității Organizate Alba,  cunoscut opiniei publice după ce i s-a înscenat un dosar, ajuns în arest, a fost trimis în jduecată, iar mai apoi, achitat, a scris cartea ,,Radiografia unei mărșăvii judiciare”.

Iată ce scrie pe pagina de Facebook, autorul cărții, comisarul Traian Berbeceanu:

,,Am traversat o perioadă lungă și grea în care am fost nevoit să stau departe de munca mea, de echipă, de activitățile operative, de tot ceea ce prețuiesc mai mult!  Au fost însă ani în care m-am regăsit și mi-am reevaluat prioritățile, în care mi-am redescoperit familia atât de mult neglijată și încercată, perioadă în care am câștigat aprecierea, prietenia și prețuirea a zeci de mii de oameni. A fost o luptă grea, nedreaptă, ce adesea îmi părea inegală!

Din respect pentru cei care au crezut în mine, în nevinovăția mea, cu prețuire pentru toți cei care mi-au fost alături, din dorința ca adevărul complet și necosmetizat să ajungă la domniile voastre, s-a născut ideea cărții.
Marian Godină m-a influențat pozitiv în acest demers, el este în mare măsura vinovat pentru aceea că acest proiect a prins contur. Cu multă modestie şi colegialitate, extrem de amabil şi prietenos m-a încurajat permanent, m-a sfătuit când am avut nevoie, iar la momentul potrivit m-a pus în legatură cu editura care-i lansase lui cărțile: Editura Curtea Veche Publishing.
Ĺe mulțumesc că au făcut posibil ca acest proiect să prindă viață şi sper ca lucrarea să se ridice la nivelul de popularitate atât de ridicat, impus deja de Marian.

,,Radiografia unei mârșăvii judiciare” nu se vrea a fi o carte polițistă, ci una cu polițiști și despre polițiști, una cu personaje și întâmplări reale, fără nici un gram de ficțiune. O carte despre acțiuni polițienești de mare amploare, în care camaraderia înfrânge trădarea, profesionalismul zguduie incompetența, o poveste judiciară în care dreptatea triumfă în fața mașinațiunilor abjecte.

O carte cu adevăruri nespuse despre simbioza vinovată a unor procurori, ofițeri de informațiii și politisti, cu interlopi, traficanți, hoți și evazioniștii.  O carte cu de toate!
Lucrarea se dorește a vă relata povestea necosmetizată, a noastră, a polițiştilor Brigăzii de combatere a criminalității organizate Alba-Iulia. Este și povestea mea…”.

Cartea  comissarului este disponibilă, cu autograf, accesând link-ul de mai jos: https://www.curteaveche.ro/p/radiografia-unei-marsavii-judiciare?