Uncategorized

Competiție internațională de schi alpin la Poiana Brașov

de Mihai Sărmășan

După o ediție extrem de reușită a Competiției Internaționale de Schi Alpin pentru tineret, FIS Children`s Trophy, ce a avut loc în luna februarie a anului 2018, Asociația de Turism Poiana Brașov împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon și cu sprijinul Primăriei Brașov, vor organiza o nouă și spectaculoasă competiție internațională de schi.

Competiția de nivel internațional dedicată exclusiv schiului alpin cuprinde două probe: SLALOM URIAȘ și SLALOM, pentru cei mai talentați schiori, femei și bărbați la categoria de vârstă de peste 16 ani. Competiția este inclusă în calendarul oficial al anului 2019 al Federației Internaționale de Schi (www.fis-ski.com).

Poiana Brașov, gazda primei competiţii de schi din România, este cea mai renumită stațiune pentru sporturile de iarnă din România, capacitate de cazare fiind la standarde înalte, aici existând școli de schi și centru de divertisment.

În sezonul 2016-2017, zilnic au urcat pe pârtii, în medie, 5000 de schiori, iar instalaţiile au transportat 2,13 mil. de turişti pe cele mai întinse domenii schiabile din România cca. 80 ha.